Perakende süt ve süt ürünleri fiyatlarına nisan sonu, mayıs başı itibarıyla bir zam daha geldi.
İstanbul Ticaret Odası'nın açıkladığı verilere göre, İstanbul'da perakende fiyatlar aylık bazda yüzde 4,44 artış kaydederken, yıllık artış ise yüzde 55,32'ye ulaştı.
TÜİK verilerine güven endeksi aralıkta kasıma göre; hizmet sektöründe yüzde 0,5, perakende ticaret sektöründe yüzde 0,4 ve inşaat sektöründe yüzde 3,9 azaldı.
İstanbul Ticaret Odası, kasım ayına ilişkin perakende ve toptan fiyat endekslerini yayımladı. İstanbul'da perakende fiyatlar kasımda bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 24,05 arttı.
TEPAV'ın 2021 Ekim verilerine göre, perakendecilerin geleceğe yönelik satış beklentileri aylık 3, yıllık 16,8 puan azaldı.
İstanbul Ticaret Odası verilerine göre, İstanbul'da perakende fiyatlar bir önceki yıla göre yüzde 15,78 arttı. Toptan eşya fiyat endeksi yüzde 19,03 artışla iki yılın en yükseğine çıktı.
İstanbul Ticaret Odası verilerine göre İstanbul'da martta geçen yıla kıyasla perakende fiyatlar yüzde 16,37 arttı. Yıllık artışta Ağustos 2019'dan beri en yüksek seviye kaydedildi.
2027 yılına kadar 13 binin üzerinde yeni mağaza açılması beklenen indirim marketlerin gıda perakendesindeki payının ise yüzde 81'e ulaşması öngörülüyor.
Rekabet Kurumu, perakendecilikte birkaç firmanın pazar payının hızla arttığına dikkat çekerek hükümete yasal düzenleme yapması ve bağımsız bir idari otorite kurması önerisinde bulundu.
Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre, ocak ayında güven endeksi hizmet sektöründe yükselirken, perakende ticaret ve inşaat sektörlerinde düşüş gösterdi.
Birleşmiş Markalar Derneği Başkanı Öncel, perakende sektörünün birinci dalgada yedek akçeyi tükettiğini, ilkinin hasarını telafi edemeden ikinci dalga ile karşı karşıya kaldığını belirtti.
Ekimde bir önceki aya kıyasla perakende fiyatlar yüzde 2,45 ve toptan fiyatlar yüzde 2,44 arttı. En yüksek artış ise yüzde 5,31 ile giyim harcamalarında gerçekleşti.
İstanbul Ticaret Odası verilerine göre, İstanbul'da ağustos ayında bir önceki aya göre perakende fiyatlar yüzde 0,59 artarken, yıllık artış yüzde 11,27 olarak gerçekleşti.
TÜİK verilerine göre, mart ayında perakende satış hacmi yıllık yüzde 0,2 azalırken, koronavirüs önlemlerinin alındığı mart ayında yüzde 8,1 düştü.
İstanbul'da nisanda perakende fiyatlar aylık yüzde 1,04, yıllık bazda yüzde 10,53 arttı. Toptan Eşya Fiyatları İndeksi'nde ise yıllık artış yüzde 8,09 olarak gerçekleşti.
Araştırmaya göre, en fazla fiyat artışı beklenen sektörler yüzde 54 ile yiyecek içecek ve tütün ürünleri.
İstanbul Ticaret Odası, mart ayında İstanbul'da perakende fiyatı en fazla artan harcama kaleminin yüzde 72,54 ile kolonya olduğunu duyurdu.
İstanbul Ticaret Odası'nın verilerine göre, mart ayında İstanbul'da perakende fiyatlar aylık yüzde 0,33, toptan fiyatları ise yüzde 1,78 oranında artış gösterdi.
ABD'de açıklanan 2,2 trilyon dolarlık teşvik paketine rağmen kitlesel ücretsiz işten çıkarmalar ve perakende mağazalarında kapanmalar hızla sürüyor.
Protokol yapmaya hazırlanan sendika örgütlenmesine, salgın gerekçesiyle darbe vuruldu.
Koronavirüs salgınının etkilerinin görüldüğü mart ayında TÜİK verilerine göre güven endeksi hizmet ve perakende ticaret sektörlerinde düşerken, inşaat sektöründe arttı.
Turizm ve perakende sektörleri bu hafta açıklanması beklenen önlemler kapsamında vergi ve kredi borçlarında erteleme ile finansal destek talep ediyor.
İcra tebligatlarında, '7 gün içinde borcun ödenmemesi veya yanlış beyanda bulunması halinde cebri icra yapılacağı, yine bu süreçte hapis ile cezalandırılacağınız' ifadesi geçiyor.
Enerjiden turizme, inşaattan perakendeye, gıdadan tarıma kadar bankalara 2 trilyonu aşan ticari kredi borcu olan şirketler, 2020'ye 127 milyar liralık batık krediyle girdi.
İstanbul'da kasımda perakende fiyatlar yüzde 0,45, toptan fiyatlar yüzde 0,21 arttı. Yıllık bazda perakende fiyatlar yüzde 16,17'ye toptan fiyatlar yüzde 16,98'e çıktı.
Gelir İdaresi Başkanlığı, kayıt dışı ile mücadele kapsamında belirli sektörlere yöneldi.
Son dönemde elektrik fiyatlarındaki artışlar nedeniyle daha uygun fiyatlarla elektrik almak isteyen tüketiciler, perakende elektrik tedarik şirketleriyle pazarlığa oturdu.
Türkiye'de 420 AVM var, her AVM'de 10 mağaza boş. Bu da toplamda 4 bin mağazanın boş olduğu anlamına geliyor. Son 1.5 yılda ise konkordatolarda artış var.
İstanbul Ticaret Odası'nın açıkladığı verilere göre, eylül ayında İstanbul'da perakende fiyatlar yüzde 13.1, toptan fiyatlar ise yüzde 5,58 oranında arttı.
İstanbul Ticaret Odası verilerine göre, İstanbul'da ağustosta yıllık bazda perakende fiyatlar yüzde 16,41, toptan fiyatlar ise yüzde 12,56 yükseldi.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.