Yeniçağ gazetesi yazarı Prof. Dr. Esfender Korkmaz, 'TOKİ sosyal konut projesinden yararlanmak isteyenler için arsa alıp en az beş yıl elinde tutmasını öneririm' dedi.
Korkmaz, 'Yakın zamana kadar ekonomik istikrar konusunda ve dış borçlarda temerrüt riskinde kritik eşikteyiz diyorduk. Son veriler bu eşiğin de aşıldığını gösteriyor' dedi.
Korkmaz, 'Uluslararası kuruluşlar, kredi derecelendirme kuruluşları, verileri değerlendiren herkes, Türkiye iflasın eşiğinde diyor fakat hükümet kriz yok diyor. Anlaşılır gibi değil' dedi.
Korkmaz, 'İTO ile TÜİK arasında fark olunca, İstanbul'da yatırım yapacak olanlar hangi veriyi kullanacakları konusunda tereddüte düşüyor ve yatırım yapmaktan vazgeçiyor' dedi.
Prof. Dr. Korkmaz, 'Enflasyon yüzde 78,62 iken gösterge faizini yüzde 14'te tutması TL için sabotaj demektir. Mevduata yatırılan her 100 liranın satın alma gücü 64,98 liraya geriledi' dedi.
Prof. Dr. Esfender Korkmaz, bugünkü yazısında, 'Bundan sonra kalkınma umudu kalmadı. Tek umut yeni bir ekonomi yönetimi ve yeni bir anlayıştır' tespitinde bulundu:
Korkmaz, 'İktidar kamu bankalarından alınan kredilerle medyayı satın aldı. Medya yandaş medya oldu. Hep birlikte batıyoruz. Ama sanki herkes hipnotize edilmiş. Sesimiz zayıf kalıyor' dedi.
Korkmaz, 'Hükümet iktisat tarihinde bilinen ve denenmiş politikalarla iktisat mantığına uygun politikaları bir yana bıraktı. Bu piyasa düzenini daha çok bozuyor, krizi derinleştiriyor' dedi.
Korkmaz, 'İşçi, memur ve sabit gelirlilerin maruz kaldıkları enflasyon daha yüksektir. Bu nedenle bu kesimin satın alma gücü düştü ve yoksullaştılar' dedi.
Prof. Dr. Korkmaz, 'Artık piyasada TL geçmiyor gibi. Her sektörde anlaşmalar döviz olarak yapılıyor. Eğer kur dengesi sağlanabilseydi Türkiye, dünya GSYH sıralamasında 16'ncı olurdu' dedi.
Prof. Dr. Esfender Korkmaz, AKP'nin bazı ürünlerde fiyatların dondurulmasını tartıştırmak istediğini belirterek, 'Fiyat kontrolü doğrudan karaborsa yaratır. Ekonomide daralma olur' dedi.
Prof. Dr. Esfender Korkmaz, 'Yandaş kayırmayı ve popülizmi kur istikrarından önde tutan bir hükümet, döviz kurunun aşırı değerli olmasına rağmen, kur artışını önleyemez' dedi.
Prof. Dr. Esfender Korkmaz, 'Doları 18 liradan 13,5 liraya indirmekle kuru çözdük diyemeyiz. Eğer dolar 8 liraya inerse hükümete ancak o zaman kur sorununu çözdük deme hakkı doğar' dedi.
Korkmaz, 'Yasa çıkararak sözleşmelerde dövizi kaldıran iktidar neden kamu-özel iş birliği ihalelerini dolarla yapıyor? Kur artışı en fazla kamu-özel iş birliği müteahhitlerine yarıyor' dedi.
Korkmaz, 'Krizden kurtulmak için IMF'ye gitmek gerekir. Bu iktidar ipleri IMF'ye vermek istemez. Çünkü seçime gidiyor. O zaman da Türkiye'yi buhrana girmekten ancak mucize kurtarır' dedi.
Yeniçağ yazarı Korkmaz, 'TCMB hileli yol seçti ve daha düşük görerek çekirdek enflasyonu kullandı. Bu durumda da TCMB gösterge faizinde reel faiz oranı yüzde eksi 3,33’tür' dedi.
Yeniçağ gazetesi yazarı Korkmaz, 'Bugünkü siyasi iktidarın kamu-özel işbirliği (KÖİ) icadında model, kâr özel sektöre zarar devlete olacak şekilde yapılmaktadır' dedi.
Prof. Dr. Esfender Korkmaz, 'McKinsey sistemi'ne ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.