Avrupa Birliği (AB) Konseyi tarafından 12 Aralık 2024'te Bulgaristan ve Romanya'nın Schengen Bölgesi'ne katılma kararı 1 Ocak itibariyle yürürlüğe girdi.
Romanya ve Bulgaristan, AB üyeleri arasında pasaportsuz seyahate imkan tanıyan Schengen Bölgesi'ne 1 Ocak 2025 itibarıyla tam zamanlı üye olacak. Ancak iki ülkenin de kara sınırlarında 'en az altı ay' boyunca kontroller sürecek.
Schengen Bölgesi'nde sınır kontrolleri yapmaya başlayan ülkelere Fransa da katıldı. Fransa'nın kara sınırlarında bugünden itibaren kontrol başladı.
Yılın ilk dokuz ayında geçerli vizesi olmadığı halde kara sınırlarından Almanya'ya girmek isteyen 53 bin kişi yakalandı. Almanya'nın eylül ayında sınır kontrollerini tüm komşularını kapsayacak şekilde genişletmesi AB'nin tepkisini çekmişti.
Macaristan Büyükelçiliği, Macaristan’a gitmek için 8 günlük Schengen vizesi alan bir Türkiye vatandaşının pasaportunun arasına 'uyarı notu' koydu. Türkiye'ye dönüşünde Macaristan Ankara Büyükelçiliği Konsolosluk Bölümü’ne pasaportla gelinmesi istendi.
AB üyesi Hırvatistan'ın Schengen bölgesine katılımına Avrupa Parlamentosu'ndan da onay geldi. Karar, AB üyesi ülkelerin liderinden gelecek onay sonrası yürürlüğe girecek. Liderler geçen sene, bu yönde tavsiyede bulumuştu.
Türkiye’de son dönemde, Avrupa Birliği (AB) üyesi birçok ülkeye girmek için gerekli olan Schengen vizesini almak zorlaştı.
Yurt dışına gitmek isteyen Türkiye vatandaşlarının başvurularında gecikmeler yaşanırken, yanıt ise genellikle ret oluyor. Kararlar, ‘geri döneceğiniz şüpheli’ maddesine dayandırılıyor.
Covid-19 kısıtlamalarının kalkması sonrası, Schengen vizesi başvurularında yığılma olduğu belirtildi. Buna göre, eylül ortasına kadar Schengen vizesi için randevu bulunması mümkün değil.
Fransa ve İspanya, Türkiye pasaportu taşıyan kişilere transit uçuşlarda vize uygulaması başlattı. Uygulamanın diğer Avrupa ülkelerinde de hayata geçmesi bekleniyor.
Raporda, ret oranının 3 kat arttığına dikkat çekilirken, iş insanlarının ve ticari faaliyette bulunmak isteyenlerin de ulaşım ve konaklama sunduğu halde sorun yaşadığı vurgulandı.
Fransa'nın Nice kentinde üç kişinin yaşamını yitirdiği kilise saldırısının ardından Belediye Başkanı Christian Estrosi Schengen'in askıya alınmasını istedi.
Trump, dün koronavirüs salgınına ilişkin yaptığı açıklamada Avrupa'dan ABD'ye 30 gün boyunca tüm seyahatlerin yasaklandığını duyurmuştu.
İngiltere'nin geçiş döneminin sonunda yani 2021'den itibaren Avrupa Birliği'nin Schengen Bilgi Sistemi'ne erişiminin kesileceği belirtiliyor.
Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB), yeni Schengen vize ücretleriyle ilgili seyahat acentalarına duyuru yaptı.
Angela Merkel 'Schengen Bölgesi'nin korunmasına büyük önem veriyoruz. Türkiye ile anlaşmamızın sebebi de budur' dedi.
Uygulamadan Türkiye'nin yanı sıra Schengen ülkeleri, ABD, İngiltere, İran, BAE, Suudi Arabistan, Katar, Kuveyt, Japonya, Güney Kore, Norveç ve İsrail de faydalanacak.
Türkiye vatandaşları 2018'de Schengen vizesine 879 bin 238 başvuru yaptı, toplam 52 milyon 754 bin 280 euro Schengen vizesi ücreti ödedi.
Kraliyet ailesini Londra dışına çıkarma planının Soğuk Savaş döneminde hazırlandığı belirtildi.
Uzlaşının yasalaşması için Avrupa Parlamentosu'nun ve AB Konseyi'nin resmi onayı gerekiyor.
Finlandiya Dışişleri Bakanlığı'nın soruşturma için gereken tüm desteği verdiği ifade edildi.
Fransa Schengen'i 2015'teki Paris saldırıları sonrası askıya almıştı.
Sistem yürürlüğe girdiğinde, AB'ye vizesiz seyahat edecek tüm yolcuların 7 euro karşılığında internetten kayıt yaptırmaları zorunlu olacak.
AB Konseyi ve AP, Schengen Bilgi Sistemi'ni terör ve suçla mücadeleyi artırmak için güncelleme konusunda anlaştı.
Üçüncü ülke vatandaşlarına karşı dış sınırların kontrolünü arttıracak sistem onaylandı.
Almanya, Temmuz ayında Hamburg'da yapılacak G20 Zirvesi'nin güvenliği için Schengen uygulamasını askıya aldı.
AB üyesi Schengen ülkelerine vizesiz girişlerde kullanılacak olan ‘üçüncü kuşak pasaportlar’ için harekete geçildi.
Schengen'in dış sınırlarındaki giriş ve çıkış kontrolleri Avrupa'da terör saldırılarının artışından dolayı AB vatandaşlarını da kapsayacak...
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya’nın 10 yıl boyunca Schengen ülkelerine giremeyek, Hollanda'ya gitmesi halinde ise tutuklanacak.. POLİTİKA-...
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.