Türk-İş Başkanı Atalay, Şeker-İş Sendikası Başkanı Gök’ün tartışma konusu olan makam aracıyla ilgili açıklama yaptı: Arkadaşımız durumun farkında, çok üzgün.
Birlikte ihaleye çıkarılan Erzurum ve Erzincan şeker fabrikalarının Albayrak Turizm'e satışı onaylandı. 706 milyon TL değerinde iki fabrika 287 milyon TL'ye Albayrak'a gitti.
Kamunun elindeki şeker fabrikalarını satışa çıkaran hükümet, sürpriz bir kararla, nişasta bazlı şeker (NBŞ) ithalatının önündeki gümrük duvarlarını kaldırdı.
Şeker-İş, özelleştirme kapsamındaki fabrikaların toplam değerinin 1.8 milyar dolar olduğunu, bu değerin altında satılmaları halinde davacı olacaklarını açıkladı.
Lüleburgaz’da şeker fabrikalarının özelleştirilmesine karşı yapılan mitingte binlerce kişi hükümete seslendi: Fabrikalar halkındır halkın kalacak.
Şeker fabrikalarının özelleştirmesine tepki olarak tüketici dernekleri, yurt çapında NBŞ’li gıdalara karşı ‘almama hakkı’nı kullanacaklarını dile getirdi.
Şeker-İş Başkanı Gök, özelleştirme stratejisiyle ilgili Özelleştirme İdaresi'nden bilgi istediklerini, bilgi verilmediği için suç duyurusunda bulunduklarını söyledi.
Türkiye 14 şeker fabrikasının özelleştirilmesini konuşurken, geçen yıl 350 bin ton civarında kaynağı ve kimliği belirsiz şeker tüketildiği ortaya çıktı.
Şeker-İş'in çalışması 14 fabrikadan 10'unun kapanacağını ortaya koydu.
AKP'nin 14 şeker fabrikasını satışa çıkarmasına karşı Şeker-İş Genel Başkanı İsa Gök, ilgili dört bakan ve 166 milletvekiline mektup gönderdi.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.