Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı verilerine göre, temmuzda 1200 ile adet bazında rekor kıran teşvikli yatırımlar, kasımda da sabit yatırım tutarı yönünden üçüncü kez 25 milyar TL'yi aştı.
Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu'nda, Milli Eğitim Bakanlığı'nın bütçesi ele alınıyor.
Fitch, Türkiye'nin 2019 büyüme tahminini yüzde 3,6'ya indirdi, bu düşüş tahmininde teşviklerin seçim sonrası azalmasını beklemelerinin etkisi olduğunu belirtti.
Geride kalan iki haftada kritik 4 seviyesini aşarak tarihi zirve seviyeyi test eden dolar/TL yeni haftaya ve yeni aya 3.96 seviyesinden başladı.
Büyüme verisini değerlendiren Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Karahan, KGF ve teşvikler gibi politikaların bu büyümeyi desteklediğini belirtti.
JP Morgan, Türkiye'de beklentilerden güçlü gelen büyümenin bu yıl ivme kaybedeceğini, jeopolitik risklerin uzun vadeli yatırımları engellediğini belirtti.
Referandumu dönemindeki düzenlemelerin bütçeye faturası ortaya çıktı. Teşvikler nedeniyle bütçe giderleri 3.7 milyar TL arttı, vergi gelirleri 6.7 milyar TL azaldı.
Maliye Bakanı Naci Ağbal, merkezi yönetim bütçesinin ocak-mayıs döneminde 11,5 milyar lira açık verdiğini belirtti: "Bu açıkta teşviklerin önemli bir etkisi olmuştur...
TÜSİAD Yönetim Kurulu Üyesi Barış Oran: “Türkiye tarihinin en ileri teşviklerinin verilmesini takdir ediyoruz ama bu teşviklerin uygulamada büyük etki yaratmadığını görüyoruz
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.