Aralıkta enflasyon aylık yüzde 1,25, yıllık yüzde 14,6 arttı. 2020 enflasyonu yüzde 14,60 olarak açıklanırken, memur ve memur emeklilerinin enflasyon farkı zam oranı da yüzde 4,37 oldu.
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan verilere göre, Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) yıllık yüzde 11,75, aylık yüzde 0,97 oranında arttı.
Merkez Bankası temmuz ayı beklenti anketine göre, yıl sonu için enflasyon beklentisi yüzde 10,22'ye yükselirken, dolar kuru öngörüsü 7 TL'yi geçti.
Enflasyon mayıs ayında beklentileri aştı. TÜİK'in açıkladığı verilere göre, enflasyon mayısta yüzde 1,36 artış gösterdi. Yıllık enflasyon ise yüzde 11,39 seviyesine yükseldi.
Reel döviz kuru endeksi nisanda TÜFE bazlı olarak marta göre yüzde 5,53 azaldı. Endeks kur şoku krizinin yaşandığı Eylül 2018’den beri görülen en düşük seviyeye indi.
TÜİK tarafından açıklanan şubat ayı enflasyon verilerine göre, TÜFE yıllık yüzde 12,37, aylık yüzde 0,35 arttı. 12 aylık ortalamaya göre enflasyon yüzde 13,94 artış gösterdi.
TÜİK tarafından açıklanan verilere göre, Tüketici Fiyat Endeksi ocak ayında yıllık yüzde 12,15, aylık yüzde 1,35 oranında artış gösterdi.
TÜİK verilerine göre, aralık ayında enflasyon bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 11,84 arttı. Aralıkta artış 0,74 oldu. 12 aylık ortalamalara göre enflasyon yüzde 15,18.
Merkez Bankası'nın yaptığı değişiklikle birlikte bundan sonra zorunlu karşılık uygulamasında kredi büyümesinin hesaplanmasına TÜFE de katılacak.
Ekim ayında yüzde 8,55 olan enflasyon, kasımda yüzde 10,56'ya yükseldi. Yıllık en fazla artış %43,35 ile alkollü içecekler ve tütün grubunda yaşandı.
TÜİK'in açıkladığı tüketici fiyat endeksi verileri gerçek enflasyonu yansıtmasa da, bu verilerde bile gıda fiyatlarında beş ay sonra artış trendine girildi.
Ekimde yıllık enflasyonun baz etkisiyle yüzde 9'un altında kalması bekleniyor. Ancak, yıllık TÜFE son iki ayda baz etkisinin tersine çalışmasıyla tekrar çift hane olacak.
TÜİK'in açıkladığı eylül enflasyonuna göre, tüketici fiyatları aylık bazda yüzde 0,99 artış gösterirken, baz etkisiyle yıllık TÜFE yüzde 15,01'den yüzde 9,26'ya geriledi.
CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdoğdu, 'Rakamlara bakarsak, AKP dünyada görülmeyen bir sistem yaratmış. Ülkede fiyatlar artarken enflasyon düşüyor' dedi.
Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak, bugün açıklanan enflasyon rakamları için, 'Ağustosta TÜFE, ÜFE ve çekirdek enflasyonda önemli düşüş kaydedildi' dedi.
Tüketici fiyatları ağustosta aylık bazda yüzde 0,86 arttı, baz etkisi nedeniyle yıllık TÜFE yüzde 15,01'e geriledi. En fazla artış zamların etkisiyle alkol ve tütün grubunda oldu.
CHP'li Ahmet Akın, elektrik üretimi ve dağıtımının özelleştirilmesinin sorunları daha da büyüttüğünü belirtti.
Merkez Bankası temmuz beklenti anketinde, yıl sonu enflasyon beklentisi yüzde 15.85'ten yüzde 15.01'e geriledi. Yıl sonu dolar beklentisi 6.1448...
TÜİK tarafından açıklanan verilere göre, enflasyon haziranda aylık bazda yüzde 0.03 artış gösterdi. Yıllık enflasyon yüzde 15.72'ye indi.
Ekonomideki daralmaya rağmen enflasyondaki düşüş çok sınırlı kalırken, ekonomistler üretici fiyatlarındaki artışa dikkat çekerek, bunun tüketiciye yansıyacağını belirtti.
Hazine bugün 13 Mayıs 2020 itfalı kuponsuz bonoyu ilk kez, 10 Ocak 2024 itfalı 5 yıl vadeli TÜFE'ye endeksli tahvili yeniden ihraç etti.
Son enflasyon verileri beklentilerin altında gelince TÜİK'in enflasyonu düşük göstermek için manipülasyon yaptığı tartışması tekrar alevlendi. TÜİK'ten açıklama geldi.
Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi (Yİ-ÜFE) ve Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) ile indirgendiğinde, martta en fazla reel getiri dolardan sağlandı.
Enflasyonda en yüksek artış yüzde 6.43 ile gıda fiyatlarında gerçekleşirken, gıda fiyatlarında son 16 yılın en yüksek artışı yaşandı.
Gıda fiyatlarındaki artış ocak ayı enflasyon verilerine yansıdı. Tüketici fiyatları ocakta aylık yüzde 1,06 ve yıllık yüzde 20,35 seviyesinde gerçekleşti.
A101 ve BİM fiyatlarıyla enflasyonun düşük gösterildiği iddialarına TÜİK, '2018 sepetinde takip edilen işyerlerinin iki firmaya kaydırılması söz konusu değildir' cevabı verdi.
Kiraları ÜFE yerine TÜFE’ye göre belirleyecek yasa teklifi Meclise sunuldu.
Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, 'Kasım enflasyonu Enflasyonla Topyekun Mücadele programının başarısını ortaya koymuştur' dedi.
Ekonomistler beklentinin altında gelen enflasyon verileriyle ilgili değerlendirmelerde bulundu.
Türkiye İstatistik Kurumu'nun verilerine göre enflasyonda yüzde 1.44 düşüş yaşandı.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.