Yüksek enflasyon 2022’de de nefes almaya devam edecekken artık merkez bankaları da sene başında olduğu kadar bunun geçici bir durum olduğundan emin değiller.
TÜİK'in enflasyon rakamlarıyla oynadığının çok açık olduğunu dile getiren Prof. Dr. Oyan, Önümüzdeki yılın enflasyon açısından 'kayıp bir yıl' olacağını da söyledi.
2022'nin başından itibaren işçi emeklilerinin yüzde 10.5, memurlarla memur emeklilerinin ise enflasyon farkıyla birlikte yüzde 12.5 zam alması bekleniyor.
Reuters'a konuşan bir yetkili, 'Enflasyonun biraz yukarı gittiğini göreceğiz. 'dedi. Merkez Bankası'nın 18 Kasım'da faiz indirimlerinin devamı ve TL'deki değer kaybının artması bekleniyor.
TÜİK'in açıkladığı verileri gerçek dışı bulan ekonomist, gazeteci ve siyasetçiler sosyal medyadan tepki gösterdi. Ekonomist Zelyut, 'Ey AKP ey TÜİK biz aptal mıyız?' diye seslendi.
Ekonomist Atabay, Ekim ayı enflasyon verisinin bir kırılma anı yarattığını belirterek, TÜİK’in açıkladığı verileri değerlendirdi.
Aylık bazda yüzde 2,39 artan TÜFE, yıllık bazda yüzde 19,89'a çıktı. Çekirdek enflasyon yüzde 16,82 oldu, üretici fiyatlarında yıllık artış yüzde 46,31'e ulaştı. ÜFE-TÜFE makası rekor kırdı.
Haftaya 9,50'lerden başlayan dolar bu seviyeleri koruyor. Yarınki enflasyon verisi piyasalar için önemli olacak. TÜFE'nin ekimde yüzde 20'yi aşması ve yeni zirve yaptırması bekleniyor.
TÜİK enflasyon oranı açıklarken enflasyon oranını daha düşük göstermeyi hedef alıyor. Herkes artık TÜİK’e gönül rahatlığı ile güvenebilir.
Reuters'ın 17 katılımcıyla gerçekleştirdiği ankete göre, Türkiye'de enflasyonun eylül ayında yüzde 19.7'ye yükselmesi bekleniyor.
Merkez Bankası'nın Piyasa Katılımcıları Anketi'nde bu yıl için TÜFE beklentisi yüzde 16,3'ten yüzde 16,74'e çıktı. Dolar/TL beklentisi bu yıl için düştü, önümüzdeki yıl için yükseldi.
Yılın son çeyreğinde faiz indirimi gerçekleşirse, Türk Lirası, döviz borçlu şirketleri ve ekonomisi de hasar alacak, bu kaçınılmaz.
Türkiye’de her yıl Kıbrıs adası kadar toprak nehirlere akıyor, milyonlarca dekar toprak işleme, kimyasal gübre, zehir ve anız yakımı ile canlılığını yitiriyor.
Foreks'in anketine göre, ekonomistlerin ağustos ayı Tüketici Fiyatları Endeksi'nde (TÜFE) aylık medyan tahmini yüzde 0,65 artış olacağı yönünde gerçekleşti.
Türkiye’ye has Başkanlık sistemi ve yarattığı ekonomik krizler arasında, 2018’den bu yana en çok elle tutulan TL’deki değer kaybı ve eşliğinde yükselen tüketici fiyatları enflasyonu (TÜFE).
Ankete göre, 12 ay sonrası TÜFE beklentisi bir önceki anket döneminde yüzde 12,62 iken, bu anket döneminde yüzde 12,48 oldu.
'Faiz indirim macerasının seçim/erken seçim nedeniyle göze alınmak zorunda bırakılması halindeyse, zaten TL devalüasyonu sertleşerek devam edecek.'
Enflasyonun başlıca sebeplerinden birisinin TL'nin değer kaybı olduğu tartışma götürmez.
Hazır giyimde yüzde 20, beyaz eşya ve elektronikte yüzde 15-20, mutfak ürünlerinde yüzde 30-50 zam hazırlığı var.
Resmi Gazete'de yayımlanan kararla sigara ve alkollü içeceklerde her yıl Temmuz ayında artan ÖTV kaynaklı bir artışın bu yıl olmayacağı kesinleşti.
CHP’li Deniz Yavuzyılmaz, Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcıları’nın aylık gelirlerini açıkladı.
2020 yılında sanayi burjuvazisi olağanüstü bir dönem yaşadı. AKP iktidarının ‘çarklar dönmeli’ şiarı adı altında TÜSİAD'ı, MÜSİAD'ı büyük teşvik gördüler.
Enflasyon verilerinin beklentilerin altında yükselmesinin ardından 8,60'ın altında seyreden dolar/TL, 8,62'nin üzerine çıktı. Euro/TL, benzer hareketlerle 10,52'ye kadar yükseldi.
TÜİK, 17 gününde tam kapanma tedbirlerinin uygulandığı mayıs ayına ilişkin enflasyon verilerini açıkladı. Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) yıllık yüzde 16,59, aylık yüzde 0,89 arttı.
Türk-İş ve Hak-İş kamuda çalışan 700 bine yakın işçi için ortak taleplerini bakanlığa sundu.
Şahap Kavcıoğlu yönetimi faizleri indirme basıncı altındayken kapitalist dünya ekonomisinin merkezi olan ABD'deki finansal gelişmeler tersine faizleri yükseltme basıncı yapıyor.
Benzinde 55, motorinde 67, LPG'de de 35 kuruş/litre ÖTV artışı kaynaklı zam gerçekleştirildi. Artışın yıllık tüketici enflasyonuna doğrudan yükseltici etkisi 0.4 puan olarak hesaplandı.
TÜİK, nisan ayına ilişkin enflasyon verilerini açıkladı. Verilere göre nisanda enflasyondaki yükseliş ivmesi devam etti, kasım ayında başlayan yükseliş serisi 7'nci aya taşınmış oldu.
Yurtiçinde pazartesi günü Gayrisafi Yurt içi Hasıla (GSYH) ve imalat sanayi PMI, çarşamba TÜFE ve Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE) ile cuma günü Hazine nakit dengesi verileri takip edilecek.
Ankette 12 ay sonrası TÜFE beklentisi bir önceki anket döneminde yüzde 10,84 iken, bu anket döneminde yüzde 10,53 oldu. Cari yıl sonu için dolar beklentisi ise 8,09 TL olarak açıklandı.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.