TÜİK'e göre, tarım ürünleri üretici fiyat endeksi (Tarım-ÜFE) kasım'da aylık bazda yüzde 8,88 arttı. Bu oran, son 2,5 yılın en yüksek aylık artışı oldu.
Almanya'da üretici enflasyonu, enerji fiyatlarının etkisiyle yeni zirve olan yüzde 45,8'e çıktı. Böylelikle üretici enflasyonu son 73 yılın en yüksek seviyesine yükselmiş oldu.
Ağustos ayı enflasyon verileriyle, toplumun hissettiği arasındaki uçurum yeniden tescillendi. Asgari ücretle temel yaşam giderlerini karşılama çabasına şimdiden ket vuruldu.
Ankara Büyükşehir Belediyesi, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın su eleştirisine yanıt verdi: Maliyetin yarısı kadar tutarda su temin edildi.
TÜİK verilerine göre, Yurtiçi Üretici Fiyat Endeksi (Yİ-ÜFE) 2022 yılı temmuz ayında bir önceki aya göre yüzde 144,61 artarken, aylık yüzde 5,17 oranında artış gösterdi.
Yılın ilk yatırımcı toplantısında konuşan ve piyasalara ve ekonomiye ilişkin açıklamalarda bulunan Kavcıoğlu, ÜFE-TÜFE makasının ham verilerin ima ettiğinden daha düşük olduğunu söyledi.
İzmir Büyükşehir Belediyesi, UKOME mart ayı toplantısında alınan kararla 20 Mart Pazar gününden itibaren geçerli olacak yeni biniş ücretlerine yüzde 38 zam yapıldı.
Tarım ürünleri üretici fiyat endeksi (Tarım-ÜFE) şubatta aylık bazda yüzde 13.74 artarken, yıllık bazda yüzde 68.49 yükseldi. Böylelikle yeni bir rekor kaydedilmiş oldu.
Tarım ÜFE, ocak ayında aylık bazda yüzde 14,83, yıllık bazda yüzde 52 artış gösterdi. Endeks, hem aylık hem de yıllık bazda 11 yıllık endeks tarihinin rekorunu yenilemiş oldu.
Aralık ayında açıklanan yıllık ÜFE'nin kurda yaşanan artışın üstünde gerçekleşmesi, 2021 yılını rekorla kapatan ihracat için tehlike çanlarının çalmasına yol açtı.
İçki ve sigaraya yeni yılda zam gelecek. Bandrole en az yüzde 40, ÖTV’ye yüzde 28 zam göründü.
2022 memur ve emekli maaş zammı yüzde 12 olurken, birçok vergi kalemi enflasyona göre yüzde 36 artıyor. Muhalefet tepkili: Verirken TÜFE ile yüzde 12, alırken ÜFE ile yüzde 36 vicdana sığmaz
TÜİK'in enflasyon rakamlarıyla oynadığının çok açık olduğunu dile getiren Prof. Dr. Oyan, Önümüzdeki yılın enflasyon açısından 'kayıp bir yıl' olacağını da söyledi.
2022 yılındaki vergi, harç ve cezalarda uygulanacak zam oranının belirlenmesinde kullanılan yeniden değerleme oranı bu yıl yüzde 36,20 ile rekor kırdı.
Aylık bazda yüzde 2,39 artan TÜFE, yıllık bazda yüzde 19,89'a çıktı. Çekirdek enflasyon yüzde 16,82 oldu, üretici fiyatlarında yıllık artış yüzde 46,31'e ulaştı. ÜFE-TÜFE makası rekor kırdı.
Cumhurbaşkanı’nın yeniden değerlendirme oranını düşürme yetkisi olduğunu belirten vergi uzmanı Ozan Bingöl, bu yetkinin ağır vergiler altında ezilenler için kullanılmasını umuyor.
Türkiye’de her yıl Kıbrıs adası kadar toprak nehirlere akıyor, milyonlarca dekar toprak işleme, kimyasal gübre, zehir ve anız yakımı ile canlılığını yitiriyor.
Enflasyonun başlıca sebeplerinden birisinin TL'nin değer kaybı olduğu tartışma götürmez.
Hazır giyimde yüzde 20, beyaz eşya ve elektronikte yüzde 15-20, mutfak ürünlerinde yüzde 30-50 zam hazırlığı var.
İbrahim Kahveci, 'Ülkemiz çok ciddi bir maliyet baskısı altında. Ve bu maliyet baskısı raf fiyatlarına yansımak için adeta fırsat kolluyor' ifadelerini kullandı.
Tarım Ürünleri Üretici Fiyat Endeksi (Tarım ÜFE) Aralık 2020'de bir önceki aya göre yüzde 2,58, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 21,24 artış gösterdi.
Ekim ayında yüzde 8,55 olan enflasyon, kasımda yüzde 10,56'ya yükseldi. Yıllık en fazla artış %43,35 ile alkollü içecekler ve tütün grubunda yaşandı.
Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak, bugün açıklanan enflasyon rakamları için, 'Ağustosta TÜFE, ÜFE ve çekirdek enflasyonda önemli düşüş kaydedildi' dedi.
Kiraları ÜFE yerine TÜFE’ye göre belirleyecek yasa teklifi Meclise sunuldu.
Enflasyon rakamlarındaki yükselişi değerlendiren Durmuş Yılmaz 'Tahminim o ki 3'üncü çeyrekte ekonomik büyüme daha da yavaşlayacak' dedi.
Şubat ayında tüketici fiyatları beklentileri aşarak aylık yüzde 0.73 yıllık ise yüzde 10.26 arttı. Beklenti aylık yüzde 0.5, yıllık ise yüzde 10 artış yönündeydi...
TÜİK, temmuz ayı Tarım Ürünleri Üretici Fiyat Endeksi’ni açıkladı. Tarım-ÜFE temmuzda bir önceki aya göre yüzde 2,28 azalırken, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 10,13 arttı.
Mayısta Tarım-ÜFE bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 15,08 yükseldi. Değişim bir önceki aya kıyasla yüzde 3,79, 12 aylık ortalamaya göre yüzde 7,37 artış şeklinde oldu.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.