TÜİK’in verilerine göre tüketicinin en çok para harcadığı gider kalemi sağlık sektörü oldu.
TÜİK, ağustosta enflasyonun yüzde 0,86 artış kaydettiğini açıkladı. Yıllık enflasyon yüzde 11,77 oldu. Piyasalarda enflasyonun aylık bazda yüzde 1 civarı artması bekleniyordu.
TÜİK tarafından 2019 için milli gelir verisi önceki veriye göre 39,8 milyar TL artırılarak, 4 trilyon 320 milyar TL'ye yükseltildi. Böylece, kişi başına gelir yaklaşık 480 TL artmış oldu.
Ekonomi 2008 krizinden sonra ilk kez bu kadar büyük daralma gösterirken, milli gelir 11 yıl sonra 9 bin doların altına düştü. Dolar cinsinden milli gelir 742,9 milyar dolara indi.
Temmuz ayında Türkiye ekonomisinin ihracatı 15,12 milyar dolar; ithalatı ise 17,7 milyar dolar oldu. Böylece geçen ay dış ticaret dengesi 2,5 milyar dolar açık vermiş oldu.
TÜİK tarafından açıklanan verilere göre, Türkiye ekonomisi yılın ikinci çeyreğinde bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 9,9, bir önceki çeyreğe göre yüzde 11 oranında küçüldü.
Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre, ekonomik güven endeksi temmuz ayında 82,2 iken, ağustos ayında yüzde 4,4 oranında artarak 85,9 değerine yükseldi.
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, güven endeksi hizmet ve perakende ticaret sektörlerinde yükselirken inşaat sektöründe düştü.
Türkiye genelinde Haziran ayında taş kömürü teslimatlarının yüzde 58.7'si, linyit teslimatlarının da 85.9'u termik santrallere yapıldı.
Karabük'ün Safranbolu ilçesine bağlı Bostanbükü köyü, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre 5 bin 949 kişilik nüfusuyla Türkiye'nin en kalabalık köyü unvanını aldı.
Sanayi üretim endeksi, Covid-19 salgın sürecinde normalleşme döneminin başladığı haziran ayında aylık bazda yüzde 17,6, yıllık bazda yüzde 0,1 yükseldi.
Sendikalar harekete geçmeli. Bu saçma sapan enflasyon oranının karşısına bilimsel, sağlam bir enflasyon hesabı çıkarılmalıdır. Açlık – yoksulluk sınırı hesaplamaları buna geliştirilebilir.
TÜİK'in bugün açıkladığı mayıs ayı işsizlik verileri yine tartışma konusu olurken, gerek ekonomistler gerekse siyasiler açıklanan verileri inandırıcı bulmadıklarını ifade etti.
İşsizlik oranı mayıs ayında yüzde 12,9 seviyesinde gerçekleşti. Bir önceki ay işsizlik oranı yüzde 12,8 idi. İşgücüne katılma oranı ise 5,3 puan azalışla yüzde 47,6 oldu.
Bırakın sorunu çözmeyi hükümet şimdiki sorunun varlığını bile kabul etmiyor.
TÜİK'in dün açıkladığı temmuz enflasyonuna ilişkin değerlendirmelerini paylaşan Merkez Bankası, çekirdek enflasyon eğiliminin yükseldiğine dikkat çekti.
Enflasyon aylık bazda 0,58 ile piyasa beklentilerinin altında artış gösterirken, yıllık enflasyon, baz etkisi ile haziran ayındaki yüzde 12,62 seviyesinden yüzde 11,76 seviyesine geriledi.
Salgınla birlikte iş gücü piyasalarında bir tsunami yaşandığını belirten BETAM Direktörü Gürsel, vatandaşın 2019’daki gelir düzeyini yakalamasının iki yıl süreceğini belirtti.
13 milyonu aşkın işçi emeklisinin aylığı asgari ücretin altında. Bayram ikramiyeleri enflasyon karşısında eriyor.
Nisanda tarihi dip seviyeleri gördükten sonra mayısta artışa geçen ekonomik güven endeksi, temmuzda da yükselişini sürdürerek 82,2 puana çıktı. Salgın öncesi seviye 91 puandı.
CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi, TÜİK tarafından açıklanan 2019 Kütüphane İstatistikleri’ni Meclis gündemine taşıdı.
TÜİK, sınır kapılarının kapatılması nedeniyle nisan-haziran döneminde anket çalışması yapamadığı için ikinci çeyreğe ilişkin turizm istatistiklerini yayımlamayacak.
Mevsim etkilerinden arındırılmış güven endeksi temmuzda bir önceki aya göre hizmet sektöründe yüzde 20,2, perakende ticaret sektöründe yüzde 9,6 ve inşaat sektöründe yüzde 11,6 arttı.
TÜİK ve Merkez Bankası işbirliğiyle açıklanan tüketici güven endeksi temmuzda bir önceki aya göre yüzde 2,7 azaldı. Haziran ayında 62,6 olan endeks, temmuz ayında 60,9 oldu.
Salgın sürecindeki kapanmaların ardından fabrikaların üretime dönmeye başladığı mayısta sanayi üretimi yıllık bazda yüzde 19,9 düştü, aylık bazda yüzde 17,4 arttı.
Siyaset Ayasofya’yı konuşurken Türkiye’de 22.8 milyona ulaşan işsizlik ordusu, 20.5 milyonluk çalışan sayısını geçti. Türkiye’de artık çalışanlardan çok işsiz var.
Bütçe verilerine göre Haziran 2018 sonu itibarıyla toplam 2 bin 374 kişi çalışıyordu. Bu bilgiden sonra TÜİK'in işsiz sayısını nasıl düşürdüğünü anlamak daha kolay olsa gerek.
TÜİK'in büyük oranda ekonomik aktivitenin durduğu ve sokağa çıkma yasaklarıyla geçen nisan ayında işsizliğin düştüğünü açıklaması tepkiyle karşılandı.
Coronavirus salgınının en fazla hissedildiği nisanda işsiz sayısı 427 bin kişi azalarak 3 milyon 775 bin kişi oldu. İşsizlik oranı 0,2 puan azalışla yüzde 12,8 olarak gerçekleşti.
TÜİK'in açıkladığı enflasyon verilerine göre Tüketici Fiyat Endeksi yıllık %12,62, aylık %1,13 arttı.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.