İnşaat sektöründe kamuya iş yapan müteahhitlerin hak ediş ödemelerinde yaşanan gecikmeler ve artan vergi yükü nedeniyle yüksek borçluluğun sürdüğüne dikkat çekildi.
Türkiye Müteahhitler Birliği'nin finansal zorluklarla sektörde kısa vadeli öngörülerin zorlaştığının belirtildiği raporunda, artan vergi yüküyle yüksek borçluluğun sürdüğü ifade edildi.
Türkiye Müteahhitler Birliği Başkanı Erdal Eren, bazı müteahhitlerin teminatlarını yakmayı bile göze aldığını belirterek, fiyat farkı düzenlemesine ilişkin taleplerini sıraladı.
Birliğin raporunda, 'İç ekonomik gelişmeler paralelinde döviz kurlarında yaşanan artıştan kaynaklı olarak da inşaat sektörü için sorun ağırlaştı' açıklaması yapıldı.
Eren, sektörde ihale ya da davet yoluyla alınan işler hakkında yaptığı açıklamada, 21/b maddesinin kamuoyunda ve basında daha çok 'pazarlık usulü' olarak değerlendirildiğini söyledi.
TMB'nin raporunda, 'Ciddi finansal ve operasyonel sorunlar yaşanıyor. Bu sorunlar ekonominin genelinde nakit ihtiyacını artırarak kısa vadede önemli nakit akışı sorunları yaratıyor' denildi.
'20 küsur yıl geçti, ‘kentsel dönüşüm aşağı, kentsel dönüşüm yukarı.’ Geldiğimiz nokta, batmış bir yaklaşım. Doğru yönetilemeyen kentsel dönüşümün çok ağır faturalarını ödemeye başladık.'
Suudi Arabistan’ın 1 Ekim'de başlatacağı Türkiye mallarına yönelik ambargo kararının yankıları sürerken, Türkiye Müteahhitler Birliği, müteahhitlere de ciddi zorluk çıkarıldığını açıkladı.
Türkiye Müteahhitler Birliği Başkanı Yenigün: İkili ilişkilerdeki sıkıntılar nedeniyle 3 milyar dolarlık ihalede birinci sırada olmasına rağmen Türk firmalarına iş verilmedi
Türkiye Müteahhitler Birliği'ne göre tüketici üç nedenle konut almak istemiyor: Fiyatların pahalı bulunması, kredi faizlerinin yüksekliği ve borca girilmek istenmemesi...
Türkiye Müteahhitler Birliği, konut talebindeki canlanmanın kalıcı olmayacağı yönündeki endişelerin arttığını, sektöre desteklerin sürmesi gerektiğini belirtti.
Türkiye Müteahhitler Birliği Başkanı Yenigün, sektörün yeni yıla artan faizler, jeopolitik riskler, yüksek enflasyon ve maliyet artışlarının gölgesinde girdiğini belirtti.
Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) ve İş Konseyleri yönetmeliğinde ana kurucular TOBB, TİM, MÜSİAD, Türkiye Müteahhitler Birliği olurken TÜSİAD yer almadı.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.