Muhalefet çevrelerinin büyük oranda 'seçim yatırımı' olarak yorumladığı projeye HDP'den 'AKP’yi ve müteahhitlerini kurtarma projesi' tepkisi geldi.
AKP'nin istediği ihaleyi istediği müteahhide verme aracı olarak kullandığı 21-b pazarlık usulünün faturası ortaya çıktı. Son üç yılda 75 şirket toplam 201 milyar liralık kamu ihalesi aldı.
Geçer, Erdoğan'ın 'Ülkenin kazancından hep birlikte istifade ettiğimize göre külfetine de beraberce katlanacağız' sözleri üzerine dikkat çeken bir paylaşımda bulundu.
Odatv yazarı Elmasçı, AKP iktidarı döneminde aldıkları ihalelerin büyüklüğü ile sık sık isimlerinden söz ettiren patronların estetik merkezleri merakını yazdı.
Türkiye Müteahhitler Birliği Başkanı Erdal Eren, bazı müteahhitlerin teminatlarını yakmayı bile göze aldığını belirterek, fiyat farkı düzenlemesine ilişkin taleplerini sıraladı.
Korkmaz, 'Yasa çıkararak sözleşmelerde dövizi kaldıran iktidar neden kamu-özel iş birliği ihalelerini dolarla yapıyor? Kur artışı en fazla kamu-özel iş birliği müteahhitlerine yarıyor' dedi.
İktidara yakınlıklarıyla bilinen ve kamudan en büyük ihaleleri alan inşaat şirketlerinin 2018, 2019 ve 2020 yıllarında ödediği kurumlar vergisinin miktarı belli oldu.
Hürriyet yazarı Çekirge, 'Müteahhitler yurt diye yaptıkları evleri satmak istiyor. Ama el altından... Yani yurt kredisi ile yapılan bloklar aslında yap-sat'a dönüşmüş' dedi.
Ticaret Bakanlığı'nın çimentoda fahiş fiyat uygulamalarının aynen devam ettirdiğini belirten İMKON Başkanı Tellioğlu iş durdurma eylemine devam ettiklerini aktardı.
Eren, sektörde ihale ya da davet yoluyla alınan işler hakkında yaptığı açıklamada, 21/b maddesinin kamuoyunda ve basında daha çok 'pazarlık usulü' olarak değerlendirildiğini söyledi.
Dört ayda sağlık tesislerine harcanan para, hizmet binalarına harcananın yarısına ulaşamadı. Hizmet binaları için müteahhitlere 1 milyar 551 milyon, sağlık tesisi için 634 milyon aktarıldı.
Şehir hastanelerine kira ve hizmet bedeli adı altında dolar üzerinden yapılan milyarlık ödemelere sansür geldi. Ödemeler artık müteahhitlere yurttaşa duyurulmadan gizlice yapılacak.
Türk Müteahhitler Birliği Başkanı Yenigün, '1,5 milyar dolar hak edişimiz var, bunlar yeniden konuşulacak netleşecek. 1 milyar 200 milyon kadar teminat mektubumuz var boşa duruyor' dedi.
Devletin 10,1 milyar liraya yaptırmayı planladığı 10 şehir hastanesinin maliyeti bir yıl içinde 16,7 milyar liraya fırladı. Maliyetler yüzde 65,6 oranında artırılmış oldu.
Ankara Yüksek Hızlı Tren Garı'na bu yıl için 5 milyon yolcu garantisi verildi, ancak sayı 727 binde kaldı. Gelmeyen yolcu için müteahhitler Hazine'den 7,5 milyon dolar almayı garantiledi.
Suudi Arabistan’ın 1 Ekim'de başlatacağı Türkiye mallarına yönelik ambargo kararının yankıları sürerken, Türkiye Müteahhitler Birliği, müteahhitlere de ciddi zorluk çıkarıldığını açıkladı.
Ekonomik krizde hükümetin bütçeden yaptığı 'hane halkına transferler' kalemi 1,3 milyar TL ile müteahhitlere aktarılan ödeneklerin altında kaldı. Müteahhitlere 1,6 milyar TL aktarıldı.
Şehir hastanesi müteahhitlerine dolarla kira ödenmesi devletin kasasını vurdu. Dolardaki artışla hastane kira giderleri bir yılda yüzde 62, hizmet bedeli yükü yüzde 47 arttı.
Karayolları, bu hafta 4-4,5 milyar TL ödeme yapacak. Bunun 2-2,5 milyarı yol yapımı üstlenen müteahhitler için, 1,8 milyarı Yavuz Sultan Selim Köprüsü için ödenecek.
Kamu bankaları düşük faizli kredi paketi açtı. Konutçu müteahhit zam fırsatçılığı ile indirimi cebine attı.
Müteahhitler yılın ilk beş ayında yurt dışında toplam 2,2 milyar dolarlık 56 proje üstlendi. Covid-19'un olumsuz etkileri nedeniyle 2019 seviyesine ulaşmak mümkün görünmüyor.
Müteahhitlerin isteği üzerine 1 Haziran 2018’den beri tam dört kez uzatılan 'her daireye bir otopark' zorunluluğu şimdi de virüs gerekçesiyle üç ay uzatıldı.
İhtiyat akçesinin Hazine'ye aktarılmasıyla Karayolları Genel Müdürlüğü'ne 2.5 milyar ödenek ayrıldı. Bu ödenekle müteahhitlerin alacaklarının bir bölümü kapatıldı.
Maliye Bakanlığı, yap-işlet-devret modeliyle müteahhitlere bir yılda 15 milyar TL ödedi. Müteahhitlere aralıkta yapılan ödemelerde yılın rekoru kırıldı.
Müteahhitlerin devlet garantili kredi yükü endişe yaratıyor, müteahhit ödeyemezse borç vatandaşa yüklenecek. Devlet garantili kredi borcu 15.4 milyar dolar...
Satış yapamayan müteahhitler bir bir şantiyeleri kapatıyor. İstanbul’da ilk dört ayda sadece 100 bin konut satıldı. Hayalet bölgeler oluşmaya başladı...
İnşaatta devam eden maliyet artışları müteahhitleri zorluyor. İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON) Başkanı Tellioğlu, 'Bıçak kemiğe dayandı' dedi.
Ciddi bir konut stoğunun oluştuğu inşaat sektöründe, kâr marjındaki düşüş ve sermaye eksiği nedeniyle tahsilat sorunu yaşanıyor.
Büyük müteahhitler, mega projeler için özel bir fon ya da sigorta sistemi istiyor. Tahsilat sürecini ‘riskli’ bulan müteahhitler, güçlü garanti bekliyor.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.