Gelecekte, bilmeyen, hiç yüzleşmemiş birine, bir yabancıya AKP’yi anlatmak isterseniz, sayfadaki tablo ile bakanın tweetini yan yana koyun.
Silahlanıyorlar iddiası çok önemlidir, emareler ciddidir. 'Seçmen korkar, geri basar' kaygısıyla pek dillendirmemek, tam da bunu sessiz sedasız gerçekleştirmek isteyenlerin istediği şeydir.
Nerden bilelim, bilmem kaç tugaya yetecek kadar silahın niye dağıtıldığını, araştırma önergesini niye reddettiğinizi… Biz bilemeyiz. Biz zaten Tosunbank mudisiyiz!
'Kanal İstanbul’a kredi verenin parasını ödemeyeceğiz' demek yeterli mi?'Garantili projeleri kamulaştıracağız' demek yeterli mi? 'Gençlerden alınanları geri vereceğiz' demek yeterli mi?
'Devlette devamlılık esastır' evet ama kamu kaynağını kullananın hesap vermesi esas değil mi? Halkın rızası esas değil mi? Sordunuz mu halka? Çoğunluğu istemiyor kanalı.
Devlet yönetmeyi ne bellemiştilerse… Hazine arazilerini, kamu işletmelerini, kurumlarını, imtiyazlarını, bütçesini yönetme sorumluluğunu değil de kullanma sırasını kapmış gibi davrandılar.
Tartışıyoruz, tepki gösteriyoruz, isyan ediyoruz. Her tarafı müsilaj basmışken hükümetten neden ses çıkmıyor? İddialar neden yargıya taşınmıyor?.. Peki ama taşıyabilir mi?
Her yerden kir fışkırıyor. İddialar havada uçuşuyor. Daha göreceğimiz kaldı mı bilmiyorum ama eğer dibi gördüysek bu iyi… Çıkışa doğru yürüyüş kortejine bölük bölük katılım var.
'Çok pahalı bir dersti' ama o ders alınmamış. Merkez Bankası iyiden iyiye Beştepe personel şubesine çevrilmiş durumda. Hani olsa bir 128 milyar dolar daha sattırılacak.
Her gün skandallara uyanıyor, sanki işten önce 'yüzümüze küfredilme bürosuna' uğruyoruz. Üstüne muhalefetin ‘politik’ sözleri ile yaşadığımız depremin şiddeti arasındaki boşluk biniyor.
İktidarın tasavvuru bir genelge – ferman devleti. Sultanist bir rejim. Bunu ancak demokrasinin en kararlı savunucularının öncülüğü ve en geniş ittifakı durdurabilir.
TÜİK, itibarı, hesaplarını akademisyenlere açmakta, kamuoyunu aydınlatacak açıklamalar yapmakta değil, ENAG’a suç duyurusunda arıyor. 11 ayda 3 başkan değişikliğini kim yaptı?
Erdal Şenözpak, Nuri Çengeloğlu, Murat Gümüş, Fedai Kuşçu, Ayhan Işık, Şeyhmus Tufan, Reşat Keskin, Ahmet Tarı, Samet Özer, Ünal Çetinkaya… Ekonomik sıkıntılarla intihar eden yurttaşlarımız.
Pat, İstanbul Sözleşmesi’nden çıkıyor. Pat, içki yasağı getiriyor. Yasalardan, genelgelerden muaf din sınıfı yaratıyor. Gerici -ırkçı iktidar 'İslamcı devlet' gündemine adım adım yürüyor.
JCR Eurasia Rating’in eski ortağı ve başkanı Orhan Ökmen’e göre, sadece ne kadar rezervin eritildiği, kime satıldığı değil, MB’nin karşılığında aldığı TL konusunda da bir açıklama gerekiyor.
128 milyar dolar tartışılıyor. Soru basit: Nasıl, kimlere, kaç lira kurdan, ne zaman satıldı? Cevap vinçlerle veriliyor. Türkiye’de demokrasinin son kırıntıları iş makineleriyle kazınıyor
Bugün, seçmenin, demokrasi yanlısı ezici çoğunluğunu birleştirmeye adanmak yerine günlük siyasi çıkar peşinde koşanların yarın en küçük bir siyaset alanı dahi bulabilecekleri şüphelidir.
Türkiye ekonomisi yeni bir konjonktüre girmiş gözüküyor. Aynı anda hem kur hem faizler yükseliyor.
İktidar siyasi hatta yön ayarı yapmıştır. Dini merkeze almaya yönelmiştir. Faiz tartışması da gösteriyor ki bundan sonra ekonomide olması muhtemel şeylerin anlamını bulacağı temel de budur.
KÖİ batağı, yandaşa ihaleler, 60 milyarlık deprem vergisi, 128 milyar $ rezervin hesabı duruyor. İktidar var olan kurumları yeniden kurarak, sahipli işleri yeniden dağıtarak 'reform' yapıyor
ARTI TV'de yayımlanan Ekonomi Politik programına eski TÜİK Başkanı ve DEVA Partisi Sektörel Politikalar Başkanı Birol Aydemir konuk oldu.
Yaşadığımız döngüsel kapitalizm krizi değil, ekonominin, AKP’nin siyaset icraatına odaklanmasının yarattığı kriz. Faturasını 30 yıl ödeyeceğiz. Müteahhit duyunu umumiyesi 2050’leri buluyor.
Yabancılar, yılda 100 – 200 milyar $ borç verir, 15 - 20 milyar $ yatırım yapardı. Şimdi vur – kaç yapıyorlar. Doğrudan yatırım yok. % 25’i vatandaşlık satışından sadece konut satışı kaldı
Ekonomist Dr. Murat Kubilay, ARTI TV’de yayınlanan İbrahim Ekinci ile Ekonomi Politik programında ‘Türkiye Ekonomisi Nereye Gidiyor?’ sorusuna ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
Milli gelir, kişi başına gelir, işsizlik, enflasyon, faizler, genel devlet dengesi, CDS’ler, kredi notu… Önemli temel göstergelerde Türkiye ekonomisinin uluslararası performansı diplerdedir.
Türkiye’nin örnek alınan başarısı ne olabilir? Altun’a başka rakamlar mı gösteriliyor diye endişelendim.
'İntihal' deyince tüyleriniz diken diken olabilir ama dürüst ve yetkin kamu görevlisi talebi de başkalarının tüylerini diken diken ediyor. Tekirdağ’dan başlıyor taarruz!
Bir tarafta TÜİK’in 2019 sürdürülebilir kalkınma istatistikleri var. İyileşmeler görüyoruz ama kafamızı yana çevirdiğimizde başka bir gerçek karşılıyor bizi: Yerde 471 kadın cesedi var!
2 trilyonu geçen kamu borç stoku rakamı, milli hasıla, bütçe gelirleri, vergiler gibi genel büyüklükler düşünüldüğünde, oldukça yüksek bir rakam.
Muhalefet enerjisinin trol iftiralarından temize çıkma çabasına gitmesi doğru bir iş değildir. Bırakın kasaba kurnazları sağa sola çekilebilecek laf tırtıklama nöbetinde uykusuz kalsın.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.