Bayraktar, Ferrero'nun fındık piyasasında kartel oluşturduğunu ve açıklanan fiyatın altında fındık aldığını belirterek, 'Firmanın piyasaya yaptığı baskılara 'dur' denmesi gerekiyor' dedi.
Türkiye Ziraat Odaları Birliği verilerine göre, temmuzda üreticide 2 TL olan elma markette 17 TL'den satıldı. Bu ürün tarladan sofraya gelinceye kadar yaklaşık dokuz kat zamlanmış oldu.
Türkiye Ziraat Odaları Birliği Genel Başkanı Bayraktar, üretici ile market arasındaki fiyat farkının nisan ayında 5,5 katı geçtiğini söyledi. En yüksek artış yüzde 448,8 ile elmada görüldü.
Rusya-Ukrayna geriliminin gıda fiyatlarını artırabileceğini belirten TZOB Başkanı Bayraktar, 'İthalatta sorun çıkarsa başta ekmek olmak üzere gıda fiyatları olumsuz etkilenecek' dedi.
Türkiye Ziraat Odaları Birliği, ocak ayında üreticiyle market arasındaki fiyat farkının en fazla yüzde 339,5 ile elmada görüldüğünü, onu kuru soğan ve portakalın izlediğini açıkladı.
'Şu an üreticilerin halini görmeniz lazım. Sayarak gübre atma noktasına geldi. Yapılan yanlışın düzeltilmesi gerekiyor. Ülke tarımının kurtarılmasını istiyorlarsa bunu acilen yapmalılar.'
Türkiye Ziraat Odaları Birliği Başkanı Bayraktar, 'En fazla üretim yapan ülke olarak fiyatların belirlenmesinde rol almamız gerekirken, fiyat teşekkülü sürecinin ötesinde kalıyoruz' dedi.
Türkiye Ziraat Odaları Birliği Başkanı Bayraktar, ayçiçeği yağının lüks hale gelebileceğini, üreticisinin yaşadığı zorluklar nedeniyle erişilemez fiyatlara ulaşabileceğini belirtti.
Çiftçide 1.45 TL olan marul marketlerde 4.83 TL'ye, 1.95 TL olan sivribiber 6.44 TL'ye satılıyor. Türkiye Ziraat Odaları Birliği'ne göre tarla ve market arasındaki fiyat farkı 3.3 kat oldu.
TZOB Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, kuraklıktan zarar gören il sayısının haziran ayında 52’ye çıktığını, kuraklık desteklemelerinin ödenmesinde de belirsizlik yaşandığını söyledi.
Türkiye Ziraat Odaları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Delil, ‘Suyu çiftçimizin tarlasına götürmemiz gerekiyor ki bu kuraklıktan etkilenmeyelim. Arazileri suyla buluşturmamız gerekiyor’ dedi.
Türkiye Ziraat Odaları Birliği, nisan ayında üretici ve market arasındaki fiyat farkını açıkladı. Buna göre nisan ayında markette 29, üreticide ise 11 üründe fiyat artışı meydana geldi.
TZOB Genel Başkanı Bayraktar, 'Bir önceki ay üretici market fiyat farkı yaklaşık beş kata çıkmıştı. Üreticiler ürünü düşük fiyata satarken tüketiciler pahalıya tüketiyor' dedi.
Üretici ile market rafı arasında yumurta fiyat farkı yüzde 46.5, üreticiyle pazar arasında yüzde 98.4 oldu.
Türkiye Ziraat Odaları Birliği Genel Başkanı Bayraktar, Tarım ve Orman Bakanlığı bünyesinde 'Covid-19 Danışma Kurulu' oluşturulması önerisinde bulundu.
Türkiye Ziraat Odaları Birliği verilerine göre, fiyatı en fazla artan ürün markette ve üreticide kabak, fiyatı en fazla düşen ise markette limon, üreticide patates oldu.
Türkiye Ziraat Odaları Birliği Başkanı Şemsi Bayraktar, 'Üretimden kopardığınız insanları bir daha üretime döndüremezsiniz' açıklaması yaptı.
1 Mayıs’ta başlayan fiyat artışları, markaların farklı tarihlerde yaptığı zamlarla sürüyor.
Martta markette en fazla fiyat artışı yüzde 67,73 ile sivri biberde görülürken, bunu yüzde 15,32 ile pırasa ve yüzde 12,77 ile domates takip etti.
Türkiye günlerdir sebze meyve fiyatlarındaki artışı konuşuyor. Türkiye Ziraat Odaları Birliği, üretici ve tüketiciyi koruyacak acil önlemler alınmasını istedi.
Türkiye Ziraat Odaları Birliği Başkanı Bayraktar, Akdeniz ve Ege'de çiftçinin afetlerden büyük oranda etkilendiğini belirterek, zararın karşılanmasını istedi.
Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı tarın ithalatına ilişkin değerlendirme yaptı.
Türkiye Ziraat Odaları Birliği Başkanı Bayraktar, üretilen 4 milyar ton gıdanın 2,7 milyar tonunun tüketildiğini, 1,3 milyar tonluk gıdanın israf edildiğini söyledi.
Türkiye Ziraat Odaları Birliği, Karadeniz'in önemli ihracat ürünü olan fındıkta verim ve kalite için hasadın zamanında yapılması konusunda uyardı.
Haziranda markette en fazla fiyat artışı yüzde 110,82 ile kuru soğanda görüldü. Bunu yüzde 50,73 ile patates, yüzde 38,91 ile domates takip etti.
Türkiye 'Dünya Çölleşme Tehlikesi Haritası'nda 'aşırı duyarlı' ülkeler arasında yer alıyor.
Ramazan ayı ile birlikte market raflarındaki 41 üründen 21'inin fiyatı artarken gerileyen üretici fiyatları marketlere yansımadı.
Türkiye Ziraat Odaları Birliği Başkanı Bayraktar, yıllık TÜFE'de gıdanın 1,91 olan payının ulaştırmada 2,61 puan olduğunu belirterek, "Enflasyonda ulaştırma esas sorumlu" dedi.
TZOB Genel Başkanı Bayraktar, "Ayva üretiminde dünya birincisi olan Türkiye, ihracatta birinciliği hiç üretimi olmayan Hollanda'ya kaptırdı" dedi.
Türkiye Ziraat Odaları Birliği: Kasımda üretici-market fiyat makası şampiyonu 4,3 katla portakal oldu. Portakalı, 4 katla kuru kayısı, 3,8 katla mandalina izledi
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.