Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Merkez Bankası'na sinyal vererek, 'Yıl sonunda temennim faizi tek hanelere indirmeliyiz' sözlerine iktisat bilimciler ve ekonomistlerden tepki aldı.
Dünyanın önde gelen merkez bankaları enflasyonu düşürmek için faiz artışına giderken, TCMB'nin bir faiz indirimi kararı daha alması uzmanlar tarafından büyükü eleştiri aldı.
Merkezi bütçeden Kur Korumalı Mevduat sahiplerine ödenen tutar ağustosta 15 milyar TL oldu. Altı ayda bütçeden KKM sahiplerine toplam 75,6 milyar TL ödendi.
Ağustosta enflasyonu TÜİK yüzde 80,21, ENAG yüzde 181,37 olarak hesapladı. İTO da İstanbul enflasyonunu yüzde 99,91 olarak açıklamıştı. Uzmanlar aradaki bu farklılığa dikkat çekti.
Merkez Bankası'nın sürpriz faiz indirimi sonrası dolar ve euro kurlarıyla risk priminde hızlı yükseliş yaşandı. Uzmanlar, dünyanın tam tersi şekilde alınan faiz indirimi kararını eleştirdi.
İşsizlik haziranda azalarak yüzde 10,3 olurken, geniş tanımlı işsizlik (atıl işgücü) yüzde 20,4'e geriledi. Uzmanlar, TÜİK'in düştüğünü iddia ettiği işsizlik verilerini yorumladı.
TÜİK enflasyonu yüzde 79,6, ENAG ise yüzde 176 olarak açıkladı. Yüzde 100'e dayanan İstanbul enflasyonu da 24 yılın rekorunu kırdı. TCMB'nin yıl sonu enflasyon hedefi ise yüzde 60,4...
TCMB Başkanı Kavcıoğlu'nun açıklamalarına ve Merkez Bankası'nın yıl sonu için yüzde 42,8 olan enflasyon hedefini yüzde 60,4'e çıkarmasına yönelik uzmanlar eleştiride bulundu.
Resesyon ihtimalinin ifade edildiği ve kredilere yeni önlem sinyalinin verildiği Merkez Bankası metnine ve yüzde 14'te sabit bırakılan faiz kararına uzmanlardan eleştiri geldi.
Tüketici fiyatları haziranda aylık bazda yüzde 4,95 artarken, yıllık enflasyon yüzde 78,62'ya çıktı. Ekonomistler TÜİK tarafından açıklanan son verilere tepki gösterdi...
Muğla Marmaris'te 21 Haziran'da başlayan ve beş günde söndürülen yangının ardından uzmanlar orman yangınlarına yönelik hazırlıklarla ilgili değerlendirmelerde bulundu.
Bakan Nebati, dünkü açıklamasında 241,3 milyar TL vergi gelirinden vazgeçtiklerini söyledi. Ancak, uzmanlara göre, veriler vergi gelirlerinden herhangi bir vazgeçişin olmadığını gösteriyor.
Dünyada az 60 merkez bankası faiz artırımına giderken, Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'nın altıncı toplantıda da faizi yüzde 14'te sabit tutmasını ekonomistler değerlendirdi.
Merkez Bankası faizi yüzde 14'te sabit tutarken, değerlendirme süreçleri tamamlanan teminat ve likidite politika adımlarının devreye alınacağını belirtti. Uzmanlar ise kararı eleştirdi.
TL, dolar karşısındaki kayıplarını 8'inci gününe taşırken yılın en düşük seviyesini gördü. Kredi temerrüt takasları yükselişini sürdürürken, 2008'den bu yana en yüksek düzeyi test etti.
Yüzde 70'e dayanan enflasyondaki bu seviye 2002'den beri görülen en yüksek yıllık enflasyon olarak kayıtlara geçti. Uzmanlar artışta 'faiz sebep enflasyon sonuç' teorisine dikkat çekti.
Nisan enflasyonu artan enerji ve gıda fiyatlarının etkisiyle 20 yılın zirvesi olan yüzde 68'ye çıkabilir. Merkez Bankası da yıl sonu hedefini iki kata çıkararak yüzde 42.8 olarak belirledi.
Mart 2002'de yüzde 65,1 olarak açıklanan verinin ardından enflasyon Mart 2022'de açıklanan yüzde 61,14 ile 20 yılın en yüksek seviyesi oldu. Uzmanlar veriyle ilgili görüşlerini paylaştı.
Türkiye'nin bugünden itibaren Kuzey Afrika'dan gelecek çöl tozunun etkisi altına gireceğini belirten uzmanlar, astım gibi nefes darlığı hastalığı olanların risk altında olduğunu vurguladı.
Uzmanlar İstanbul trafiğinde sayıları artan araçlar yüzünden yurttaşlara 'Maske takın' uyarısı yaptı.
Kur korumalı mevduat hesabı kapsamı genişletildi. Yabancı kişi ve şirketler de sisteme dahil olabilecek. Uzmanlar yabancıların bu sisteme neden ilgi göstermeyeceğini dile getirdi.
Merkez Bankası'nın faizi yüzde 14'te sabit bırakması sonrası yüzde 1'i geçen artışlarla dolar 14,79'a, euro 16,36 seviyesine çıktı. Ekonomistler, faizin sabit bırakılma kararını eleştirdi.
Artan ölü sayısı, umutsuz bir insani kriz ve daha geniş çaplı bir çatışma tehdidi konusundaki endişeler, Ukrayna'daki savaşın nasıl sona erebileceğine dair spekülasyonları körüklüyor.
TÜİK verilerine göre şubatta yıllık enflasyon yüzde 54,44 olurken, üretici enflasyonu üç hanelere yükseldi. KDV indirimine rağmen gıda enflasyonunda da artış görüldü.
TÜİK'in açıkladığı verilere göre enflasyon yıllık yüzde 48,69'a yükseldi. Gerçek enflasyonun çok daha yukarda olduğunu belirten uzmanlara göre, AKP'nin ekonomik modeli hüsranla sonuçlandı.
Dolar/TL dün akşam birden 13,80'lerden 13,09'a kadar geriledikten sonra bu sabah tekrar 13,65'in üzerini gördü. Uzmanlara göre müdahale olabilir ancak hacimler düşük kaldı...
İsrail’de hamile bir kadında doktorları endişelendiren bir gelişme yaşandı. Hasta kadında hem grip hem korona aynı anda görüldü.
Döviz kurunda son üç günlük aşağı yönlü hareket Merkez Bankası Başkanı Kavcıoğlu'nun açıklamalarıyla son buldu. Dolar tekrar 9.60'ları aşarken, uzmanlar bugünkü konuşmayı değerlendirdi.
Merkez Bankası'nın politika faizini 200 baz puan indirimle yüzde 16'ya çekmesiyle dolar, euro, altın ve CDS rekor kırarken, uzmanlar alınan karara yönelik eleştirilerini paylaştı.
TCMB'nin faizi yüzde 18'e çekme kararının ardından TL'de değer kayıpları yaşandı, dolar ilk tepki olarak 8,80'in üzerine çıktı. Uzmanlar ve siyasiler kararın olası sonuçlarını değerlendirdi.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.