WWF tarafından yayımlanan ‘Yaşayan Gezegen Raporuna’ göre, son 50 yılda yaban hayvan popülasyonu yüzde 73 azaldı. Raporda bu durumun, ‘felaket niteliğinde’ olduğuna dikkat çekildi.
WWF Yaşayan Gezegen 2022 raporu açıklandı: Omurgalı türlerin popülasyonlarında son 50 yılda üçte iki oranında keskin bir düşüş var.
Türkiye Ormancılar Derneği’nin yeni raporuna göre, 2020 yılı sonu itibarıyla 748 bin hektar orman alanı madencilikten enerjiye geniş bir yelpazedeki uygulamalara tahsis edildi.
AB Komisyonu, doğalgaz ve nükleer enerjiye yapılan yatırımları geçici olarak iklim dostu olarak sınıflandırma kararı aldı. Bu göre, 2045'e kadar nükleer santraller inşa edilebilecek.
WWF, soyu tükenme tehlikesiyle karşı karşıya kalan canlı türü sayısının 40 binle rekor seviyeye ulaştığı uyarısında bulunarak sıranın insanlara geleceğini işaret etti.
Muratpaşa Belediyesi, Orman Genel Müdürlüğü’ne ‘onay ve izin’ talebiyle başvurulduğunu ancak sürecin 'genel kamu yönetiminin dayanışmaya kapalı tutumu' nedeniyle tamamlanamadığını açıkladı.
WWF raporu, dünya çapında ormanlarda yaşayan 455 hayvan ve 268 omurgalı türünde yarı yarıya azalma olduğunu, nedenin ise insanların yaşam alanlarını yok etmesi olduğunu belirtti.
Doğal Hayatı Koruma Vakfı yaklaşık 2 milyon yaşındaki kaplan türünün tehlike altında olduğunu belirtti.
Birleşmiş Milletler Doğal Hayatı Koruma Vakfı'nın son raporunda Türkiye ilk sırada yer aldı.
Amazon Ormaları'nda Danimarka büyüklüğündeki bir koruma alanı maden sahasına çevrildi
Norveçli milyarder işadamı Kjell Inge Roekke, yaklaşık 2 milyar dolar olduğu tahmin edilen servetinin "aslan payını" dağıtacağını açıkladı.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.