Kentteki artan intihar vakalarına dikkat çekmek isteyen haber ajansı bir günlük yayın durdurma kararı aldı.
Devlet (yürütme) galiba bu kez telefon diplomasisini (!!!) değil de anayasal ve bağımsız kurumları kullanarak basında kendi canını sıkan sesleri diskalifiye etmek istiyor.
CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, 60 gazetecinin hakim karşısına çıkarıldığını açıkladı. 'Meclis siyasiler için yeni yargı paketi çıkarmalı' dedi
Ankara 3. İdare Mahkemesi, cezanın yürütmesinin durdurulmasına oy birliğiyle karar verdi.
Önümüzde zor, karanlık, kaotik bir tünel var. Ancak sadece iktidara biat etmeyenler değil, Saray da ucunu göremediği bu uğursuz tünelin bataklığına saplanmış durumda.
Halk TV, RTÜK'ün 5 günlük ekran karartma cezasının gerekçelerini duyurduğu açıklamaya tepki göstererek 'RTÜK, kendisini mahkemeler yerine koyarak yetki aşımı yapıyor' dedi.
Yapılması gereken kanımca RTÜK’ün sadece frekans, BİK’in de resmi ilan tahsis eden bir kurum haline getirilmesi...
RTÜK Başkanının vurguyu 'milli ve manevi değerlere (kim tanımlıyorsa bunu), milli yayıncılığa (!), aziz milletimize...' yapması, bir muhafazakâr parti başkanı gibi konuşması çok ilginç.
Mahkeme, Halk Tv'de yayınlanan Ayşenur Aslan ile Medya Mahallesi programına verdiği yayın yasağı cezasını "geçici olarak" durdurdu.
RTÜK, Halk TV’deki Ayşenur Arslan’ın sunduğu Medya Mahallesi programına 5 kez program durdurma cezası verdi.
Anayasanın 26/3 ve 15/1 maddelerindeki düzenlemelere göre RTÜK’e program durdurma yetkisi verilmesi Anayasaya aykırıdır.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.