Ekonomideki kötü gidişle yurttaş desteğini kaybetmeye başlayan AKP iktidarı, ‘çareyi’ konut kredisinden kur korumalı mevduata kadar her konuda içi boş ‘müjde’ vaatlerine sarılmakta buldu.
Benzine bu geceden itibaren pompaya yansıyacak şekilde 1,68 lira yeni zam yapıldı.
Muğla’nın Marmaris ilçesindeki umumi tuvalet fiyatlarının 5 TL’ye çıkarılması sosyal medyada tepki aldı.
Tekel Bayileri Platformu Başkanı Özgür Aybaş, bazı rakı, viski, votka ve şarap ürünlerine yüzde 12 ila yüzde 23 aralığında zam geldiğini, zamların bu hafta boyunca süreceğini söyledi.
Aaltı aylık ÜFE yüzde 60'ı aşması halinde alkollü içkilerin vergisi yüzde 60 artınca rakının fiyatı 96 TL artacak. Bu fiyatlara üretici de kendi zammını yaparsa 70'lik rakı 375 TL'yi aşacak.
2 Aralık 2021 tarihinde litresi 9.12 TL'den satılan benzinin fiyatı dün itibarıyla 21.15 TL'ye çıktı. Böylece son altı aydaki fiyat artışı yüzde 131.90 olarak gerçekleşti.
14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü tarımın desteklendiği ülkelerde şenliklerle kutlanırken, Türkiye’de tarlasını ekip biçemeyen, yoklukla mücadele eden çiftçinin kutlama yapacak hali kalmadı.
Türkiye’de ekonomik gidişat nedeniyle halkın yüzde 75’i önümüzdeki süreçte faturalarını ödeyemeyecek duruma düşme korkusu yaşıyor. Hükümetin vaatlerinin ise halkta bir karşılığı yok.
Enflasyon ve dolar kurundaki hareketlilikle birlikte akaryakıt sektörü kaynakları, benzin ve LPG'ye bu gece yarısından itibaren zam geleceğini duyurdu.
Artan hayat pahalılığının altında ezilen dar gelirliler, 'Onların yediği önünde yemediği arkasında. Hiç dışarı çıkıp geziyorlar mı?' dedi.
Akaryakıt fiyatlarına zamların ardı arkası kesilmiyor. Benzin ve motorin fiyatlarına dün gece yapılan gizli zam ifşa oldu. Benzin fiyatına 4, motorin fiyatına ise 3 kuruş gizli zam yapıldı.
‘Rafta ürün olsa da eğer vatandaş alamıyorsa bu kıtlık demektir. Bu sürdürülemez’ diyen ZMO Başkanı Suiçmez, tarım yerine inşaat sektörünün desteklenmesine tepki gösterdi.
Tüketici Hakları Derneği, temel besin maddesi 12 ürünün fiyatının TÜİK verileriyle son bir yılda yüzde 343'e varan oranda zamlandığını belirterek, açlığa karşı acil önlem alınmasını istedi.
Akaryakıt sektörü temsilcilerinden alınan bilgiye göre, 11 Mayıs Çarşamba gününden itibaren benzine 1 lira 12 kuruş zam gelmesi bekleniyor.
CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, hükümet sözcülerin yurttaşlarla dalga geçtiğini söyleyerek, ‘1 Mayıs’ta emekliye zam yapacağız' dedin ama maalesef zam yapılmadı’ dedi.
CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Niğde ili Yakacık köyünde besiciler ve büyükbaş hayvan yetiştiricileriyle bir araya geldi.
Yeni yıl ile birlikte içkide devreye giren yüzde 47'lik ÖTV zammı etiketlere yansıtılan maliyet kaynaklı fiyat artışları içki tüketiminde segmentler arası kayışı hızlandırdı.
TÜSİAD Başekonomisti Altınsaç TL'ye değer kaybettirip cari açığı kapama hesabının tutmadığını belirterek ‘İktisat kural işi. Öncelikle enflasyonda doğru adımlar atarak çözmelisiniz’ dedi.
Ankara Fırıncılar Odası Başkanı Gürsel Alnıaçık, 'Dün, ekmeğe 25 kuruş zam geldiğini ve 3 lira olduğunu' açıkladı.
Artan maliyet nedeniyle kitap fiyatları arttı. Haftalık değişen kitap satış etiketleri yayımcıları da zor durumda bırakıyor.
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, elektrik dağıtım şirketlerini denetletmek için denetim şirketlerinden hizmet satın alacak. Satın alma hizmet yurttaşın faturasına yansıyacak.
Tüm Süt Et ve Damızlık Sığır Yetiştiricileri Derneği Başkanı Sencer Solakoğlu, Et ve Süt Kurumu'nun açıklamasının ardından konuştu.
CHP’li Doğan subaşı, İBB Meclisi’nde gelir artırıcı kararların AKP ve MHP oylarıyla reddedildiğini belirterek, ‘Amaç İBB’yi ekonomik açıdan cendere altına almak’ dedi.
CHP’li Gamze Akkuş İlgezdi, solunum cihazına bağlı ALS hastalarının yaşadığı sıkıntılara dikkat çekti.
İzmir’de merkez ilçelerdeki otobüs, metro, vapur, tramvay tam biniş ücretleri 6,50 TL’den 7,10’a yükseldi.
Ulusal Süt Konseyi’nin 30 Nisan’da toplanarak süt fiyatını artıracağı yönündeki beklenti aradan 6 gün geçmesine karşın gerçekleşmedi.
Türkiye’de rakının (70’lik) fiyatı 2002’de 8 TL civarındayken, bugün aradan geçen 20 yılda yüzde 3 bin arttı.
Sürekli değiştirdiği zamlı fiyatlara etiketlerin üzerine yazdığı ‘Yuh artık’ şeklindeki ifadelerle tepki gösteren bakkal, vatandaşın da artık zamları sorgulamaz duruma geldiğini söyledi.
TCMB, buğday ve yeme gelen zamlar yüzünden makarna, un, bulgur, et, yumurta ve süt ürünlerinin fiyatlarına zam yağacağını rapor etti. Neden olarak ise jeopolitik gelişmeler gösterildi.
Perakende süt ve süt ürünleri fiyatlarına nisan sonu, mayıs başı itibarıyla bir zam daha geldi.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.