ÇMO ve ZMO, Türkiye’de rant projeleri ve “güvenlik” gerekçeleriyle doğanın talan edildiğini söyledi.
ZMO Şubesi Başkanı Samet Ucaman, kent iklimine uygun olmadığı defalarca söylenmesine rağmen kayyım tarafından dikilen palmiye ağaçlarının yüzde 99’unun kurduğunu söyledi.
‘Rafta ürün olsa da eğer vatandaş alamıyorsa bu kıtlık demektir. Bu sürdürülemez’ diyen ZMO Başkanı Suiçmez, tarım yerine inşaat sektörünün desteklenmesine tepki gösterdi.
Bursa'nın Yenişehir ilçesine bağlı Kirazlıyayla köyünde zenginleştirme tesisi ve atık barajına karşı hukuk mücadelesi sürüyor.
Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Remzi Suiçmez yapılan indirimi olumlu bulduklarını ancak yeterli olmadığını belirterek önerilerde bulundu.
Kurdaki sert düşüşe rağmen girdi maliyetlerinde yaprak kıpırdamadı. Buğdaydaki plansızlık sonucu tarım alanları yok oldu, ithalat patladı. Uzmanlar, 'Fiyatlar daha da artacak' uyarısı yaptı.
‘Fiyatlar hızla artmaya devam edecek’ diyen TÜSEDAD Başkanı Solakoğlu, sektörün de bir panik havası içinde olduğunu anlattı. Mart sonrası ciddi bir yokluk krizi yaşanacağını belirtti.
Ekonomik krize gıda krizi de eklendi. İktidarın dolar üzerinden tahıl ürünlerini ithal etmesi fiyatlara yansıdı.
Çiftçinin borcunun 205 milyar lirayı aştığını belirten ZMO Başkanı Baki Remzi Suiçmez, kuraklığa bağlı olarak tarım ürünleri ithalatının ve gıda fiyatlarının yükseleceğine dikkat çekti.
Vatandaşların harcamaları içinde gıdanın payı zamlarla artarken, çare; bardakla yağ satışı, paket miktarlarının azaltılması gibi yöntemlerde aranmaya başladı.
Bakanlığın kurduğu koronavirüs komisyonununda hayvancılık esas alındı bitki üretimi dışlandı.
Ziraat Mühendisleri Odası İstanbul Şube Başkanı Atalık, buğday ve arpa alım fiyatlarının yetersiz olduğunu ifade ederek, ithalata bağımlılığın artarak süreceğini söyledi.
AKP'nin iflas noktasına getirdiği tarım politikalarının bedelini tüm Türkiye mutfaktaki yangınla öderken, iktidar vaatlerin ötesinde bir program ortaya koymuş değil.
İthal patates ve soğanın gümrükte kontrol edilmeden tüketiciye sunulduğu iddia edildi. Uzmanlar halk sağlığı riski uyarısı yaptı.
Hükümetin gıda enflasyonuna çözüm bulmak adına görece düşük fiyata satışa sunduğu soğan, patates ve baklagilin stoklarda tutulan ithal ürünler olduğu ortaya çıktı.
Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Özden Güngör, 31 Mart Yerel Seçimi'nden sonra fiyatların yeniden artacağını belirtti.
Karar Resmi Gazete'de yayımlandı.
Kuraklığın vurduğu buğdayın fiyatı 3 yılın en yüksek seviyesinde.
İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Meclisi'nin verilerine göre Nisan, Mayıs ve Haziran aylarında 150 tarım işçisi hayatını kaybetti.
Ziraat Mühendisleri Odası Genel Başkanı Özden Güngör: Geçmişte kendi kendine yeten yedi ülkeden biri olan Türkiye'de tüm tarım ürünleri ithal ediliyor.
Ziraat Mühendisleri Odası, AKP’nin 15 yıllık tarım ithalatı karnesini çıkardı. Hükümet, Mauritius Cumhuriyeti'nden AB ülkelerine kadar tarımda ithalata 181 milyar dolar harcadı.
Ziraat Mühendisleri Odası İstanbul Şube Başkanı Ahmet Atalık: İthal yemle beslenen ithal hayvanlar yerli malı olarak tüketime sunuluyor.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.