Feray Şahin Mersin’de anıldı: 'Cezasızlık katilleri cesaretlendiriyor, kadın cinayetlerini tetikliyor'

Feray Şahin Mersin’de anıldı: 'Cezasızlık katilleri cesaretlendiriyor, kadın cinayetlerini tetikliyor'
Mersin’de 2017'de polis memuru Fatih Burak Aykul tarafından öldürülen 23 yaşındaki üniversite öğrencisi Feray Şahin adının verildiği parkta anıldı.

MERSİN - Mersin Toros Üniversitesi İç Mimarlık Bölümü son sınıf öğrencisi Feray Şahin, 19 Eylül 2017'de polis memuru Fatih Burak Aykul tarafından öldürüldü. Meslekten ihraç edilen Aykul, 1,5 yıl hapis yattıktan sonra tahliye edildi. Aykul'a 5 yıl 3 ay ceza verildi. Hukuk mücadelesini sürdüren Şahin ailesi ise Yargıtay'daki dosyanın onaylanmasını bekliyor.

ADININ VERİLDİĞİ PARKTA ANILDI

Feray Şahin için altıncı ölüm yıldönümünde Mersin'de anma töreni düzenlendi. Staj yaptığı Mezitli Belediyesi öncülüğünde adının verildiği parkta düzenlenen törene ailesi, Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, CHP Mersin İl Kadın Kolları Başkanı Gülşah Yıldırım Genç, İHD Mersin Şube Başkanı avukat Battal Gazi İnci, HDP Mersin İl Eş Başkanları Hoşyar Sarıyıldız ve Bedriye Kuş, eski Mersin Barosu Başkanı avukat Bilgin Yeşilboğaz, eski İHD Başkanı Hakkı Demir, eski CHP Mezitli Kadın Kolları Başkanı Aslı Çalışkan ve Mersinliler katıldı.

'GECİKEN ADALET, ADALET DEĞİL'

Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, "Bu üzücü olayın üzerinde altı yıl geçti. Dava dosyası halen Yargıtay'da bekliyor ama katil sokakta geziyor. Geciken adalet, adalet değil. Aile acı içerisinde. Bunun biran önce sonuçlanması gerek” dedi.

'KATİLLER DEĞİL, KADINLAR KORUNSUN'

Feray Şahin’in babası Bekir Şahin de altı yıldır adalet beklediklerini dile getirerek, şöyle dedi:

"Delillerinin birçoğu yok edilmişti, bazıları da eksik toplanmıştı. Bunlar araştırılmadı, sorgulanmadı. Sorumlular cezalandırılmadı. Katilin yalan, yanlış, asılsız iddialarıyla soruşturma ve dava süreci sonuçlandı. Adli Tıp'ın Feray’ın uzaktan atışla öldürüldüğü raporu ve katilin DNA’sının Feray’ın tırnakları arasında çıkmasına rağmen katil indirimli, komik ceza ile sokağa salıverildi. Katil belki de başka genç bir kızı öldürmek için, her an bir fırsat kolluyor. Bu sorumluluğu kim alıyor? Kim bu katili koruyan? Hani yasalar önünde herkes eşitti? Yasalar katili korumak için mi var? Bu ülkede yaşayan kadınlar her an, evde, sokakta, iş yerinde, okulda erkek şiddeti ile karşı karşıya kalıyor. Bizler en temel hakkımız olan yaşam hakkımızı savunuyoruz ve isyanımızı haykırıyoruz. 'Yeter artık' diyoruz. Kadın cinayetlerini önleyici politikalar geliştirilsin ve şiddeti önlemeye dair var olan yasalar uygulansın. İstanbul Sözleşmesi yeniden uygulamaya konulsun. Kadın cinayetlerinde 'haksız tahrik indirimi', 'iyi hal indirimi' uygulamalarından vazgeçilsin. Katiller değil, kadınlar korunsun.”

'SİZİN ADALETİNİZ BU MU?'

Anne Aysel Şahin de kızı için kaleme aldığı yazıyı okurken duygusal anlar yaşadı. Eski CHP Mezitli Kadın Kolu Başkanı Aslı Çalışkan'ın okuduğu yazıda anne Şahin, duygularını şöyle dile getirdi:

"Benim kızım, o kara toprağın altında ve buna sebep olan katil ve ailesi, hiç bir şey olmamış gibi hayatına devam ediyor. Katile o özgürlüğü veren hakim ve savcılara da soruyorum; içiniz rahat mı, sizin adaletiniz bu? Vicdanları sızlatan, acıları çoğaltan, hukuksuz kararlar sonucu Feray ve Feray gibi bir çok kadınımız ve kızlarımız öldürülüyor, öldürülmeye devam ediliyor. Ben burada o hakim ve savcılara diyorum ki ayarıyla oynadığınız kantar gün gelir sizi de tartar." (ARTI GERÇEK)

Öne Çıkanlar