24. Uluslararası Adana Film Festivali başlıyor

Bu yıl festivalde yine birbirinden önemli yönetmenlerin filmleri sinema severlerle buluşacak.

24. Uluslararası Adana Film Festivali başlıyor

KÜLTÜR-SANAT- Bu yıl 24’üncüsü düzenlenecek olan Uluslararası Adana Film Festivali’ne geri sayım başladı. 25 Eylül-1 Ekim 2017 tarihlerinde düzenlenecek olan festival, sevilen oyuncular, usta yönetmenler ve sektörün önemli isimlerinin katılımıyla gerçekleştirilecek.

Türk Sineması’na uzun yıllardır en büyük katkıyı veren Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması, Uluslararası Uzun Metraj Film Yarışması, Uluslararası Kısa Film Yarışması, Uluslararası Öğrenci Filmleri Yarışması, Adana Kısa Film Maratonu. Her bir yarışma kategorisinin farklı dallarıyla birlikte, eserler toplam 30 dalda Altın Koza Ödülü’nü kazanmak için jürinin ve halkın beğenisine sunulacak.

Adana Film Festivali’nde 5 ana kategoride Altın Koza Ödülleri dağıtılacak. Festivalde yeni yarışma kategorileri yer alacak, var olanların kapsamı genişletilecek. Türk Sinemasına destek geleneği kapsamında Ulusal Uzun Metraj Yarışması, bu yıl da ülke sinemasının ayakta kalması ve uluslararası alanda rekabet gücünün artması için önemi korunarak hayata geçirilecek. Festivalin bu yılki Onur Ödülleri ise yine sinemanın usta isimlerine verilecek. O usta isimler ise şöyle: Temel Gürsu, Hümeyra, Sami Şekeroğlu, Şemsi İnkaya ve Arif Keskiner.

AKDENİZ ÜLKELERİNDEN 4 FİLMİN TÜRKİYE PRÖNİYERİ ADANADA

Akdeniz’e kıyısı olan ülkelerin filmleri, "Akdeniz Ötesi Bölümünde" buluşacak. Bu bölümde Filistin, İtalya, Fas ve Tunus’tan dört filmin, Türkiye prömiyeri yapılacak.
Filistinli yönetmen Raed Andoni’nin yönettiği, 2017 Berlin Film Festivali’nde "En İyi Belgesel Ödülünü" kazanan "Ghost Hunting", Moskobiya’nın Ramallah’taki kıyımını yeniden kurguluyor.

2017 Cannes Film Festivali’nden Label Europa Cinemas ödülü ile dönen yönetmen Jonas Carpignano’nun "A Ciambra" filminde, genç bir çingenenin gözünden İtalyan mahalle yaşamı anlatılıyor.

2017 Berlin Film Festivali’nde çok beğenilen yönetmen Hicram Lasri’nin eleştirel filmi "Headbang Lullaby" filmi, Fas sinemasını temsilen Adana’da gösteriliyor.

2017 Cannes Film Festivali’nde "Belirli Bir Bakış" bölümünde gösterilip tartışma yaratan, Khaled Walid Barsaoui ve Kaouther Ben Hania’nın yönettiği "Beauty and the Dogs" filmi, Akdeniz Ötesi bölümündeki son film olarak Adana izleyicisiyle buluşacak.

Dünya festivallerinden bir film sıcağı sıcağına, Adana’da izleyiciyle buluşuyor. Victoria ve Abdül, 2017 Venedik Film Festivali ve 2017 Toronto Film Festivali’nden sonra Adana Film Festivali’nde Türkiye prömiyerini yapacak. Sinema tarihinde sayısız kez yer bulan Kraliçe Victoria’nın hayatı bu kez yönetmen Stephen Frears kalitesi ile beyaz perdeye yansıyor. Kraliçe Victoria’nın kendinden genç Hintli tezgahtar Abdül’le yaşadığı tuhaf arkadaşlığın konu edildiği filmde Kraliçe Victoria rolünde Oscarlı oyuncu Judi Dench, tezgahtar Abdül rolünde ise Hintli oyuncu Ali Fazal var.