Tepki çeken 'Deprem Öyküleri' yarışmasının ilanı kaldırıldı: 'Kentin sorunlarına kafa yorsunlar'

Tepki çeken 'Deprem Öyküleri' yarışmasının ilanı kaldırıldı: 'Kentin sorunlarına kafa yorsunlar'
İnönü Üniversitesi tepkiler üzerine 'Deprem Öyküleri Yarışması' ilanını yayından kaldırdı ancak yarışmanın düzenlenip düzenlenmeyeceğine ilişkin açıklama yapmadı. CHP'li Veli Ağbaba ve Eğitim İş Şube Başkanı Hüseyin Kara yarışmaya tepki gösterdi.

MALATYA - Maraş'ta 6 Şubat meydana gelen depremlerde büyük can kaybı ve yıkımın yaşandığı Malatya'da İnönü Üniversitesi tarafından 'Deprem Öyküleri' yarışması düzenleyeceğini duyurdu. Birinciye 3 bin TL, ikinciye 2 bin TL, üçüncüye ise bin TL ödül verileceği açıklandı.

Yarışmaya sosyal medyadan tepki yağdı. Tepkilerin ardından yarışmanın ilanı üniversitenin internet sitesinden kaldırıldı ancak yarışmanın düzenlenip düzenlenmeyeceğine ilişkin bir açıklama yapılmadı.

'KENTİN SORUNLARINA KAFA YORSUNLAR'

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Malatya'da barınma, eğitim ve ticari hayatın hâlâ normale dönmediğini belirterek, "Üniversitenin bu sorunlara kafa yorup çözümü için çaba göstermesi beklenirken depremle ilgili ödüllü yarışma düzenlemesi çok üzücü. Acısını en iyi anlatan en yüksek ödülü kazanacak. Pes artık. Bu yarışma depreme ve depremden etkilenen depremzedelere ne kadar çirkin bir bakış açısıyla yaklaşıldığını gösteriyor. İnönü Üniversitesi’nin 65 öğrencisi ve yedi personeli depremde hayatını kaybetti. Bari siz yapmayın. Malatya’ya ve Malatyalılara yönelik bu yaklaşım kabul edilemez" dedi.

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba

'ÜNİVERSİTE HASAR ALAN BİNALARI İÇİN NEDEN ÇALIŞMA YAPMAMIŞ'

Artı Gerçek'e konuşan Eğitim İş Malatya Şube Başkanı Hüseyin Kara da "İnönü Üniversitesi’nin yaptığı acıları yarıştırmak. Kabul edilebilir bir tarafı yok. 20'ye yakın binası ağır hasar alan, 60’ın üzerinde öğrencisini depremde kaybeden İnönü Üniversitesi’nin neden binaları sağlam değil, neden bir çalışma yapmamış. Üniversite bilimsel çalışmalar yapan bir yer ki depremle ilgili panel ve konferanslar yapabilir. İnsanların psikolojik durumlarının iyileştirilmesine yönelik çabalar beklenirken yeniden o süreci hatırlatan para ödüllü öykü yarışması bizce kabul edilebilir bir şey değil. Bu yanlıştan dönmeliler. Üniversitenin çok daha elzem işlerinin olması gerekir. Malatya deprem bölgesi, enkazlar ortada, asbestin yanı sıra sağlık ve eğitim sorunu var. Şehir adeta sorunlar yumağıyla uğraşırken tabiri caizse tırıvırı bir işle uğraşıyorlar. Böyle bir şey olabilir mi? Bizce çok yanlış" diye konuştu.

Eğitim İş Malatya Şube Başkanı Hüseyin Kara

'ŞAHSİ MESELEMİZ' FİLMİ DE TEPKİ ÇEKMİŞTİ

Hatay'da çekimlerine başlanan ve 6 Şubat depremini anlatan 'Şahsi Meselemiz' filmi de büyük tepki çekmişti. Yıkılan kentin ve enkazların dekor olarak kullanıldığını belirten depremzedeler filme tepki göstermişti. Artı Gerçek'e konuşan Hataylı depremzedeler, "Dört gün gelmeyen AFAD’ı, çadır ve kan satan Kızılay Başkanını, 'ölüleriniz kokuyordu' diyen imamları gösterecek misiniz" diye sormuştu.

Öne Çıkanlar