Coppola'dan 120 milyon dolarlık tutku projesi: 'Megapolis', Cannes'da yarışacak
mFrancis Ford Coppola'nın senaryosunu 1980'lerde kaleme aldığı projesi Megapolis sonunda beyaz perdeye geliyor. Dünya prömiyerini 77'nci Cannes FilmFestivali'nde yapmaya hazırlanan film aynı zamanda Ana Yarışma bölümünde yarışacak 19 filmden biri oldu.
Artı Gerçek - Usta yönetmen Francis Ford Coppola'nın "tutku projesi" olarak nitelenen Megalopolis, Cannes Film Festivali'nin dün açıklanan resmi seçkisinde Ana Yarışma bölümünde yarışacak filmler arasına seçildi.
Coppola senaryoyu 1980'lerde kaleme aldı ve 120 milyon dolarlık bütçeyi kendisi finanse etti.
Dünya prömiyerini 17 Mayıs'ta Cannes'ın gala bölümünde yapacak filmin kadrosunda Adam Driver, Giancarlo Esposito, Nathalie Emmanuel, Jon Voight, Laurence Fishburne, Shia LaBeouf gibi isimler dikkat çekiyor.
Filmin oyuncuları arasında ayrıca, Coppola'nın kız kardeşi Talia Shire, Shire'ın oğlu Jason Schwartzman, Aubrey Plaza, Chloe Fineman, Kathryn Hunter, Dustin Hoffman, D.B. Sweeney, Baily Ives, Grace VanderWaal ve James Remar gibi Hollywood yıldızları da var.
'UZUN ZAMANDIR GERÇEKLEŞTİRMEK İSTEDİĞİ BİR POJEYDİ'
Geçen hafta Cannes Film Festivali direktörü Thierry Fremaux, Variety'ye yaptığı açıklamada ünlü yönetmene son filmini bu yıl 77. kez düzenlenecek festivalde göstermesi için teklif götürdüğünü açıklamıştı.
Fremaux, "Megalopolis onun uzun zamandır gerçekleştirmek istediği bir projeydi ve bunu bağımsız olarak, kendi tarzında, bir sanatçı olarak yaptı" dedi.
Fremaux ayrıca, Cannes Film Festivali'nin efsanesini inşa etti ve yeni filmini sunmaya gelen bir yönetmen olarak onu tekrar ağırlamak bir onur olacak.
Megalopolis'in prodüksiyonu geçen yıl tamamlandı ve 28 Mart'ta Los Angeles'taki Universal CityWalk IMAX Theater'da stüdyo başkanları, dağıtımcılar ve alıcılardan oluşan yıldızlarla dolu bir konuk listesinin önünde ilk kez gösterildi.
COPPOLA: 'TARİF EDİLEMEZ BİR MUAMMA'
85 yaşındaki Coppola'nın sık sık "tarif edilemez bir muamma" diye nitelendirdiği filmin konusu belirsizliğini korurken resmi özetiyse şöyle:
"Roma'nın kaderi, siyasi hırs, deha ve çatışmalı aşkın bu destansı hikayesinde kendi sosyal sorunlarını çözemeyen modern bir dünyaya musallat oluyor."
Hikayenin New York'un "Yeni Roma" diye adlandırılan bir alternatif gerçeklik versiyonunda geçtiği bildiriliyor. (KÜLTÜR SANAT)