'Love, Pamela' kitabı çıktı: Anderson, Assange'a desteğini anlatıyor

Kanadalı ünlü aktris Pamela Anderson, yeni kitabı "Love, Pamela"da, Wikileaks'in kurucusu Julian Assange'a verdiği desteğe dair önemli detaylar yer alıyor. Anderson, Belmarsh cezaevindeki ilk ziyaretini, "Şok edici bir deneyimdi" diye anlatıyor.

'Love, Pamela' kitabı çıktı: Anderson, Assange'a desteğini anlatıyor

Artı Gerçek - Baywatch (Sahil Güvenlik) adlı dizisiyle 1990'lı yıllara damga vuran Kanada asıllı aktris Pamela Anderson, yeni çıkan kitabı "Love, Pamela"da, ABD'de hakkında casusluk suçlaması bulunan Wikileaks'in kurucusu Julian Assange hakkında da önemli detaylar yer alıyor.

Hollywood Reporter editörü Carly Thomas imzalı haberde; kitapta geçen ifadelere göre, Pamela Anderson ve Assange'ın, "karşılıklı saygı üzerine, derin bir bağı ifade eden ve asla yüzeysel olmayan" bir ilişkisi var.

Ünlü aktris, Netflix'te yayınlanan "Pamela, A Love Story" belgeseliyle paralel çıkan anı kitabında, Londra'da Ekvador Büyükelçiliğinde sığındığı dönemde, Assange'ı düzenli olarak ziyaret ettiğini detaylarıyla anlatıyor.

BELMARSH HAPİSHANESİ ŞOK EDİCİ BİR DENEYİMDİ

Julian Assange, sığındığı Ekvador Elçiliğinden Londra'daki Yüksek Güvenlikli Belmarsh Hapishanesine gönderildiğinde de arkadaşlıklarının bitmediğini aktaran Anderson, orada da kendisini görme talebinde bulunan ilk kişi olduğunu söyledi.

Anderson kitabında, Belmarsh Cezaevinde Assange'ı ziyaret ettiği deneyimiyle ilgili şunları aktarıyor: "Şok edici bir deneyimdi, avludan geçtiğimizde beş kontrol noktası vardı, bağırışlar ve çığlıklar... Şimdiye kadar ziyaret ettiğim en korkutucu yerdi. ... (Assange) oraya ait değil."

Ünlü model kitabında ayrıca, Assange'ın tutukluluğuyla ilgili görüşlerini de açıkça ifade etti. Assange'ın davasıyla ilgili olumu bir farkındalık yaratmak istediğini ifade eden Anderson, bunun için kamusal görevler üstlendiğini söyledi.

'ARKADAŞIMA YARDIM ETMENİN YOLLARINI BULMAYA ÇALIŞTIM'

Assange'ın annesiyle buluşabilmesi için Avustralya'da bir reklam filmi bile ayarladığını söyleyen aktris, "Arkadaşıma yardım etmenin, Julian'ın haksız yere hapsedilmesine dikkat çekmenin daha akıllıca yollarını bulmaya çalıştım" dedi.

Kitabında, Julian Assange'ı hedef alan her tür karalama kampanyasıyla mücadele etmek zorunda hissettiğini aktaran Anderson, zamanında Avustralya Başbakanı Scott Morison'a da bir mektup yazarak yardım istediğini ancak bunun olumlu sonuçlanmadığını ifade ediyor. ABD korkusu nedeniyle söz konusu devletlerin hiçbir şey yapmayacaklarına inandığını söylüyor.

Pamela, A Love Story, filminin yönetmeni Ryan White, The Hollywood Reporter'a verdiği demeçte, "Herkesin her açıdan Assange'a karşı radikal hisleri var. Ancak Pamela, Julian'a çok yakın, onu şeffaflığın ve gerçeğin en uç örneği olarak görüyor" dedi.

AKTİVİST KİMLİĞİ

Pamela Anderson ayrıca, yıllardır hayvan hakları mücadelesindeki, Fransa'da Sarı Yelekliler eylemi, yağmur ormanlarının temizlenmesiyle ilgili konularda da aktivizmiyle öne çıkan bir isim. Daha önce de popüler kültürdeki imajı nedeniyle, Julian Assange' a verdiği destek kamuoyunda ilgiyle karşılanmıştı.

2019 Avrupa Birliği (AB) parlementosu seçimlerinde; Syriza hükümetinde Maliye Bakanlığı görevi üstlenen ekonomist Yanis Varoufakis'in , 2016 yılında aralarında Hırvat filozof Srecko Horvat, ABD'li filozof ve dilbilimci Noam Chomsky gibi isimlerin de olduğu bir grupla kurduğu, Avrupa'da Demokrasi Hareketi (DİEM25) adlı politik organizasyonu doğrudan destekledi. (KÜLTÜR SANAT)