Babacan hangi partiyle siyasete girecek?

Babacan'ın, ANAP gömleğini giyeceği konuşuluyor. Bu nedenle liberal çizgideki DP ile önümüzdeki 24 veya 48 saat içinde bir görüşme olursa, ki haber gönderilmiş, sürpriz olmaz.

31 Mart öncesi gündeme gelen ama bir türlü atılmayan adım bugün atıldı.

AKP’nin kurucuları içinde yer alan Ali Babacan, bugün partisinden istifa etti.

Babacan’dan önce AKP’den Ahmet Davutoğlu’nun istifa etmesi bekleniyordu.

Hatta Davutoğlu, kuracağı parti için çalışmalar başlamış, manifestosunu yayınlamış, Selim Temurci gibi AKP il ve ilçe teşkilatlarını yöneten isimlerle birlikte fotoğraf çektirmişti.

Ali Babacan tarafından ise şu ana kadar hep sessizlik hakimdi.

Gerçi Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmesi kamuoyuna sızdırılmış açıklama yapılmıştı ama partiden istifası bu kadar erken beklenmiyordu.

Davutoğlu çizgisi

Ahmet Davutoğlu ve ona yakın isimler, 31 Mart sonrası açıklamalarıyla hedef kitlelerini biraz belli ettiler. Partisinin ismi belli olmasa da Davutoğlu'nun, AKP’nin tabanından yani Siyasal İslamcılardan oy isteyeceği anlaşıldı. Babacan’ın ise, hiç açıklama yapmamasına rağmen daha liberal çizgide gideceği konuşuluyordu.

Babacan DP lideri olur mu?

Artı Gerçek’in edindiği kulis bilgiye göre, Babacan, eski adıyla Anavatan Partisi’nin (ANAP) rotasında devam etmek istiyor.

ANAP, 31 Ekim 2009 tarihinde Demokrat Parti (DP) ile birleşti.

Bu nedenle Babacan siyasete DP üzerinden devam etmek isterse şaşırmamak gerek.

Yine Artı Gerçek’in edindiği kulis bilgilere göre, Saadet Partisi de Ali Babacan’ı istiyor. Ama Babacan'ın, ANAP gömleğini giyeceği konuşuluyor. Bu nedenle liberal çizgideki DP ile önümüzdeki 24 veya 48 saat içinde bir görüşme olursa, ki haber gönderilmiş, sürpriz olmaz.

Parti teşkilatları hazır, Turgut Özal çizgisindeki DP’de Ali Babacan ile siyaset olur mu?

Bence olur…

Önceki ve Sonraki Yazılar
Serkut Bozkurt Arşivi