Abdülkadir Selvi: Ankara'da lacivertlerini hazırlayıp bakanlık bekleyenler var

Abdülkadir Selvi: Ankara'da lacivertlerini hazırlayıp bakanlık bekleyenler var
AKP'ye yakınlığı ile bilinen Abdülkadir Selvi, Erdoğan'ın kabinede değişiklik sinyali sonrasında Ankara kulislerinde konuşulanları aktardı: "Lacivertlerini hazırlayıp bekleyenler, telefonumu kimse meşgul etmesin Külliye’den aranırım diye bekleyenler var."

Artı Gerçek - Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Kabine'de değişiklik sinyali vermesi sonrası siyasi kulisler hareketlenirken, hangi bakanların görevden alınacağına dair çeşitli iddialar ortaya atılıyor. AKP'ye yakınlığı ile bilinen Hürriyet yazarlarından Abdülkadir Selvi, AKP'de "bakanlık beklentisi içinde olanların kulisleri harekete geçirmesi gibi bir durumun" söz konusu olduğunu yazdı. "Bu tür konjonktürleri fırsata çevirmek isteyenler var" diyen Selvi, "lacivertlerini çekerek telefon bekleyenlerin olduğunu" yazdı.

ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

Erdoğan geçen hafta yaptığı açıklamada, "Genel başkan yardımcılarında aynı şekilde değişiklikler olabilir. Kabinemizde biliyorsunuz iki arkadaşımız değişime tabi oldu. Şimdi bu yeni süreçte de hem genel başkan yardımcılarında bazı değişiklikler olabileceği gibi, aynı şekilde Kabine’de de duruma göre değerlendirmelerimizi yaparız. Orada da bazı değişiklikler olabilir” ifadelerini kullanmıştı.

'HENÜZ O AŞAMAYA GELİNMEDİ'

Selvi ise bugünkü yazısında, bu açıklamanın ardından ‘bakan toto’ oynanmaya, hangi bakanlar gidecek diye konuşulmaya başlandığını aktardı. "48 saatin durum raporunu verecek olursam; Kabine değişikliği beklentisi oluştu, değişecek isimler diye bazı bakan isimleri ortalıkta dolaşmaya başladı. Ama henüz şu bakan gidecek, şu isim Kabine’ye girecek aşamasına gelinmedi" diyen Selvi, "Sinyal Cumhurbaşkanı’ndan geldiği için hangi bakanlar gidiyor diye araştırılması doğal" ifadelerini kullandı.

'KÜLLİYE’DEN ARANIRIM DİYE BEKLEYEN VAR'

Bununla birlikte "geniş çaplı bir değişiklik beklenmediğini" ve "bugünden yarına bir Kabine değişikliğinin gündemde olmadığını" belirten Selvi, şu ifadeleri kullandı:

"‘Bakan toto’ oynanmasının arkasında sadece Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yaptığı açıklama yok. Bir de bakanlık beklentisi içinde olanların kulisleri harekete geçirmesi gibi bir durum söz konusu. Bu tür konjonktürleri fırsata çevirmek isteyenler var. Bu siyasetin doğasında olan bir şey. Lacivertlerini hazırlayıp bekleyenler, telefonumu kimse meşgul etmesin Külliye’den aranırım diye bekleyen var. Hatta son dönemlerde medyada görünür olmak için yoğun bir çaba içine girenler de söz konusu." (Kaynak)

Öne Çıkanlar