Abdülkadir Selvi yazdı: Özgür Özel’in açıklaması İmamoğlu’nu rahatlattı mı

Abdülkadir Selvi yazdı: Özgür Özel’in açıklaması İmamoğlu’nu rahatlattı mı
Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi, CHP içerisindeki iç tartışmaları köşesine taşıdı. Selvi'ye göre Özgür Özel'in 'Cumhurbaşkanı adayı değilim' açıklaması Ekrem İmamoğlu ve ekibinin içini rahatlatmadı.

Artı Gerçek – AKP iktidarına yakınlığıyla bilinen Hürriyet gazetesi yazarı Abdülkadir Selvi, 6-9 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek olan CHP’nin Olağanüstü Tüzük Kurultayı’na ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Selvi, CHP lideri Özgür Özel’in “Cumhurbaşkanı adayı değilim, çok net. Ben teknik direktörüm. Teknik direktör penaltı atmaz, en doğru oyuncuya attırır. Kimin atacağına kurullarımla karar vereceğim” açıklamasının Ekrem İmamoğlu cephesinin “içini rahatlatmadığını” söyledi. Bu kaygının altında ise 14 Mayıs 2023 tarihindeki genel seçimlerde Kemal Kılıçdaroğlu’nun cumhurbaşkanlığı adaylığı yatıyor. Selvi’ye göre İmamoğlu ve ekibi, Kılıçdaroğlu’yla yaşanan durumdan kaynaklı olarak Özel’in açıklamalarına ihtiyatlı yaklaşıyor.

Öte yandan Selvi, Ekrem İmamoğlu’na CHP Genel Başkanlığı teklifi geldiğini, bu şekilde siyasi yasak tehdidinden kurtulabileceğini, ancak İmamoğlu’nun bu teklifi reddettiğini iddia etti.

Selvi, Erdoğan’ın Özgür Özel’le yarışmayı tercih edeceğini, bu sebeple de Ekrem İmamoğlu’na siyasi yasak getirilebileceğini iddia edenlere karşın Erdoğan’ın bu yolu tercih etmeyeceğini öne sürdü. Özgür Özel’in yabana atılmaması gerektiğini belirten Selvi, 1977’den bu yana 47 yılın ardından CHP’nin yerel seçimlerden birinci parti olarak çıktığını hatırlattı.

Yazının tamamını okumak için tıklayınız

Öne Çıkanlar