Ahmet Özer, Bahçeli'ye bir mektupla yanıt verdi: Barış süreci ile bize yapılan büyük çelişki
Tutuklu Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer, Bahçeli'nin 'Eğer Türkiye barış sürecine girdiyse Ahmet Özer’in tahliye edilmesi gerekiyor' sözlerine yanıt verdi: 'Bahçeli süreci doğru okuyor ve samimi. Barış süreci ile bize yapılan büyük bir çelişkidir'.

Artı Gerçek - Tutuklu Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin kendisi hakkında yaptığı açıklamalara yazdığı bir mektup ile yanıt verdi.
Bahçeli geçtiğimiz hafta verdiği bir demeçte, Kürt sorununun çözümü kapsamında başlatılan sürece değinmiş ve görevden belediye başkanları Ahmet Türk ile Ahmet Özer'in göreve iade edilmesi gerektiğini belirtmişti.
Kürt sorunun üzerine çalışamaları bulunan ve aynı zamanda akademisyen olan Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer, 'Kent Uzlaşısı' soruşturması nedeniyle Ekim 2024’te tutuklandı. Özer, Kent Uzlaşısı soruşturmasından tahliye edilse de mali suçlar soruşturması kapsamında hâlâ tutuklu olduğu için Silivri (Marmara) Cezaevi’nden tahliye edilmedi.
Özer, tahliye edilmesi için çağrıda bulunan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin İmralı Süreci'nde samimi olduğunu söyledi.
Özer, Nefes'e gönderdiği mektupta şunları dile getirdi:
"Bir taraftan barış süreci var denilerek Öcalan ile müzakere ediliyor, öte taraftan 11 yıl önce Öcalan çözüm sürecine katkı verebilecek isimler arasında beni de saydı diye beni alıp hapse koyuyorsunuz. Böyle bir tutumla barış olur mu? Olmayacağını Sayın Bahçeli de görüyor. O nedenle çok doğru bir biçimde 'Eğer Türkiye barış sürecine girdiyse Ahmet Özer’in tahliye edilmesi gerekiyor' diyor. 'Ahmet Türk görevine iade edilmeli' diyor. Yani 'Kayyum siyaseti son bulmalı' diyor.
(...) Benim gibi ömrünü barış ve demokrasiye vakfetmiş, Kürt sorunu konusunda yüzlerce çalışma yapmış birinin bugün dışarıda olup sürece katkı vermesi gerekmez mi? Barış süreci ile bize yapılan büyük bir çelişkidir.
Sayın Bahçeli bölgenin içinde bulunduğu durumu ve ülkenin kritik bir süreçten geçtiğini görüyor ve süreci doğru okuyor. Silahların bırakılması ve barış sürecinin başarıya ulaşmasının hem ülkenin iç barışı hem de bölge barışı için hayati önemde olduğunu görüyor. Bu konuda cesaretle risk aldı büyük bir rol oynadı bu rolünü tamamlamak istiyor. Bu konuda samimi. Bizim de ülkenin barış ve kardeşliğini istediğimizi biliyor, içeride olmamızın kimseye bir yararının olmadığını da görüyor. Ama dışarıda olursak hem topluma olumlu mesaj verilmiş olur hem de bizim barışa katkı yapacağımızı düşünüyor. Ve bu düşüncesinde de haklıdır. O nedenle bu konuşmalardan ve yapıcı adımlardan memnuniyet duyuyorum." (HABER MERKEZİ)