Aile Bakanı Yanık, Yeniden Refah'ı yalanladı

Aile Bakanı Yanık, Yeniden Refah'ı yalanladı
Aile Bakanı Yanık, Yeniden Refah'ın "Cumhur İttifakı'na katılma şartlarımız kabul edildi" iddiasını yalanladı. Yanık, kadına karşı şiddetin önlenmesini garanti eden kanunun kaldırılacağı iddiası ile ilgili "Tartışmaya açılması dahi kabul edilemez" dedi.

Artı Gerçek - Cumhur İttifakı'na katılmak için AKP'ye sunduğu 30 maddelik şartlar listesinin kabul edildiğini ve bu şartlar arasında 6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanunun kaldırılmasının da bulunduğunu açıklayan Yeniden Refah Partisi'ne, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık'tan yalanlama geldi. Yanık, "6284 sayılı kanunun ruhuyla ve mevcudiyetiyle varlığı son derece önemlidir. Varlığının tartışmaya açılması dahi bizce kabul edilemez" dedi.

YENİDEN REFAH NE İDDİA ETMİŞTİ?

Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Doğan Aydal, dün akşam Habertürk'te Kübra Par'ın programında, Cumhur İttifakı’na katılım için söz konusu yasanın kaldırılmasını da öngören şartlarını AKP'ye ilettiklerini ve kendilerine "Hiçbir problem yok" yanıtının verildiğini söylemişti. Par, "Bunun kaldırılmasını talep ettiğiniz için sizi eleştiriyorum, AKP bu maddeye de "tamam" demiş olamaz" diye tepki gösterince de Aydal, "Bizim taleplerimiz yazılı olarak kendilerine iletildi, bu iletilme esnasında da bütün bu maddeler tek tek okundu ve karşı taraftan 'hiçbir problem yok' dendi" ifadelerini kullanmıştı.

Seçim ittifakı için kadına karşı şiddetin önlenmesini sağlayan yasanın kaldırılmasının iktidar kanadından kabul gördüğü anlamına gelen bu açıklama, kamuoyunun tepkisini çekmişti.

'EN ÖNEMLİ YASAL DÜZENLEMELERDEN BİRİDİR'

Yanık ise bugün Twitter'dan yaptığı paylaşımlarda Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Aydal'ı yalanlamış oldu. Aile Bakanı, şu ifadeleri kullandı:

"6284 sayılı Kanun, kadına yönelik şiddetle mücadele için yaptığımız en önemli yasal düzenlemelerden biridir. Kanunun kabulünden bu yana, uygulamayı da geliştirmek için titizlikle düzenlemelerimizi sürdürüyoruz.

6284 sayılı kanunun ruhuyla ve mevcudiyetiyle varlığı son derece önemlidir. Varlığının tartışmaya açılması dahi bizce kabul edilemez."

KILIÇDAROĞLU'NA DA ÇATTI: KİMSENİN HAKKI YOK

Yanık'ın, dün bu konuda muhafazakâr genç kadınlara seslenen Millet İttifakı cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'na yanıt vermesi de dikkat çekti. Kılıçdaroğlu dün, "Muhafazakâr genç kadınlara seslenmek istiyorum. Biz baskıcı olan her şeyden arındık, demokratikleştik. Onlar en baskıcı olanı yanlarına çektiler. Kadına şiddetin önlenmesi kanununa savaş açanı ittifak ortağı yaptılar. Kazanım ve özgürlüklerinizin yok edilmesine izin vermeyeceğiz" ifadelerini kullanmıştı.

Yanık ise şöyle dedi:

"Kadın hakları ve kadına yönelik şiddetle mücadele, AK PARTİ’nin kırmızı çizgisidir. 20 yıldır, kadına yönelik şiddetle mücadele ve kadınların tüm sosyal, ekonomik, siyasal haklarına kavuşmaları için sayısız yasal düzenleme, farkındalık çalışması yaptık.

Kimsenin, hele sn Kılıçdaroğlu’nun, seçim sürecini fırsat bilip bu çabamızı sabote etmeye hakkı yoktur. Bu ülkenin kadınları, özellikle muhafazakar kadınları sn Kılıçdaroğlu, kazanımlarına sahip çıkacak kadar güçlü ve akıllıdır." (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar