Akbelen ve Dikmeceliler, Meclis'te siyasi partilerle görüştü

Akbelen ve Dikmeceliler, Meclis'te siyasi partilerle görüştü
Akbelen ve Hatay Dikmece’den Meclis’e gelen köylüler ve çevreciler siyasi parti temsilcileriyle görüştü. CHP grubuna katılıp kürsüden konuşma yapan köylüler, Yeşil sol Parti, Saadet ve DEVA Partisi ile de görüştü.

Seda TAŞKIN


ANKARA - Akbelen Ormanı'nda 16 gündür ağaç kesiminin durması için nöbet tutan Muğla İkizköylüler ve Hatay'da zeytinlik alana yapılması planlanan TOKi konutlarına karşı direnen Dikmeceliler, Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) geldi. Çevreciler ve köylüler iki grup şeklinde siyasi parti temsilcileri ile görüştü.

İLK ZİYARET YEŞİL SOL'A: ‘DEPREMDE HASAR ALDIK, TEK VARLIĞIMIZ TOPRAKLARIMIZ’

Akbelen ve Dikmecelilerin ilk ziyareti Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi’ne (Yeşil Sol Parti) oldu. Dikmece’den gelen çevreci ve köylüleri Yeşil Sol Parti Eş Sözcüleri İbrahim Akın ve Çiğdem Kılıçgün Uçar, HDP Hatay milletvekili Tülay Hatimoğulları, Mersin milletvekili Perihan Koca karşıladı.

Yapılan görüşmede köylüler depremden büyük hasar aldıklarını ve tek varlıklarının toprakları olduğunu söyledi. Türkiye’nin en kaliteli zeytinlerini yetiştirdiklerini söyleyen köylüler, depremden sonra tek gelir kapılarının zeytin üretimi olduğunu aktardı. Köylüler, depremden sonra sadece zeytin yetiştirici ile hayata tutunduklarını ve bu konuda siyasetçilerin yanlarında olarak mücadelelerine destek olunması yönünde açıklama yaptı.

Görüşmede köylülerin haklı taleplerine destek verdiklerini belirten Yeşil Sol Eş Sözcüsü İbrahim Akın ve HDP Hatay milletvekili Tülay Hatimoğulları, köylülerin yanında olduklarını belirtti. Sürecin takipçisi olduklarını ve hep birlikte bu direnişi öreceklerini belirtti.

Akbelen’den gelen köylüler ve çevreciler de Yeşil Sol Parti’ye ziyaret gerçekleştirdi. Akbelen’den gelen köylüleri Yeşil Sol Parti Eş Sözcüsü İbrahim Akın karşıladı. Akın ziyaretleri ile kendilerini onure ettiklerini belirterek, “Çok söz kurduk, sizi dinliyelim” dedi. Köylüler yaşadıkların sorunları anlatarak, yaşanan süreçte dayanışmanın büyütülmesini istedi. Akın, sürecin takipçisi olacaklarını ve dayanışma ile direnişi büyüteceklerini belirtti.

Daha sonra heyet siyasetçilerle birlikte Yeşil Sol Parti grup toplantısına geçti.

CHP GRUBUNA, MECLİS KÜRSÜSÜNDEN SESLENDİLER

Akbelenliler CHP Grup toplantısına katıldı. İkizköylü Necla Işık kürsüden konuşma yaptı.

SAADET PARTİSİ'YLE DE GÖRÜŞTÜLER

Akbelen’den gelen çevreci ve köylüler Saadet Partisi’ndeki siyasetçilerle de görüşme gerçekleştirdi. Köylüler yaşanan sürece ilişkin dayanışmanın büyütülmesi talebinde bulunarak, bölgelerinde yaşanan ağaç kıyımına son verilmesini istedi. Saadet Partililer ise, bölgenin suyunun, zeytinini ve balının korunması gerektiğini belirterek, Meclis’te bu konunun takipçisi olacaklarını belirtti.

DEVA DA TAKİPÇİ OLMA SÖZ VERDİ

İkizköy, Karacahisar ve Çam köyünden gelen çevreci ve köylülerden bir grup ise Deva Partisi’ne ziyaret gerçekleştirdi. Yaşanan sürece ilişkin siyasetçiler ve köylüler değerlendirme yaptı. Sürece ilişkin konuşan Deva Partililer, Akbelen’de süren mücadeleye destek verdiklerini belirterek, sürecin takipçisi olacaklarını belirtti.

Öne Çıkanlar