AKP-MHP seçim ittifakında anlaştı mı?
Fehmi Koru, Bahçeli'nin 1 Kasım seçimleri sonrası Erdoğan'ın çağrısıyla yaptığı 'Beştepe ziyareti'ne dikkat çekti.
HABER MERKEZİ- Fehmi Koru, MHP ile AKP'nin bir 'seçim ittifakı' üzerinde anlaşmış olabileceklerini yazdı. Koru, bu uzlaşmanın tarihinin de 1 Kasım seçimi sonrası Bahçeli'nin Beştepe'ye yaptığı ziyaret olabileceğini ima etti.
Fehmi Koru, "Meral Akşener'in partisi başarılı olur mu? MHP ne yapar?" başlıklı yazısında yeni oluşumun çekirdek kadrosunda MHP'de kongre yapılmasını isteyen ancak önlerine yargı duvarı çıkarılan kişilerin, MHP'den ihraç edilen milletvekillerinin ve onlarla birlikte hareket ettikleri için görevden alınan MHP il ve ilçe başkanlarının olduğunu yazdı. Akşener'in DYP’de bulunduğu sırada 'omuz omuza mücadele verdiği bazı önemli isimlerin de' Akşener’e destek çıktığını duyduğunu belirten Koru, "Geniş kadro ne kadar geniş olacak, şimdilik bilinmiyor" dedi.
Ve "Bahçeli neden duyarsız kalıyor?" sorusunu ortaya attı.
Oylarından birazının yeni oluşuma gitmesi halinde MHP'nin yüzde 10 barajının altında kalacağına dikkat çeken Koru, "Endişe duyması gerekmez mi MHP liderinin? Neden acaba?" dedi ve çok konuşulacak ittifak iddiasını ortaya attı:
'YENİ BİR İTTİFAK MI YOKSA'
"Yeni bir ittifak mı yoksa…
Aklıma gelen bir başka senaryo, 7 Haziran seçiminden itibaren eski tavrını değiştirdiği ve AK Parti ile çizgi paylaşımına girdiği görülen Devlet Bahçeli’nin, bunu, kapsamlı bir uzlaşma zemininde gerçekleştirdiği ihtimalidir.
Hatırlayalım: 7 Haziran seçimi sonrasında çağrı üzerine Külliye’ye gitti ve seçim hükümetinde yer aldı diye Tuğrul Türkeş’i partiden ihraç eden MHP lideri, milletvekili sayısının yarısını kaybettiği 1 Kasım seçiminin ertesi günü kendisine gelen "Görüşelim" çağrısına olumlu cevap vermiş ve Beştepe’ye giderek Cumhurbaşkanı Erdoğan’la görüşmüştü.
İşte o görüşmede kalıcı bir uzlaşıya varılmış olabilir (mi?)
Yine unutuluyor diye hatırlatmak gerekir: 12 Eylül (1980) sonrasında tırpan yiyen partilerin liderleri Necmettin Erbakan ile Alparslan Türkeş, ilk iki seçimde partileri yüzde 10 barajına takılınca, 1991 seçimine ittifak yaparak girme kararı almışlardı.
Türkeş ve arkadaşları Refah Partisi listelerinden aday gösterilerek seçime girdiler ve ittifak yüzde 17 oy alarak 62 milletvekili çıkardı.
Alparslan Türkeş ve arkadaşları seçim sonrasında RP’den ayrılıp kendi partilerine geçtiler.
Yapılacak ilk seçimde böyle bir ‘ittifak’ söz konusu olabilir mi?"