AKP-MHP'den yerel seçim hazırlığı: 2019 stratejisi değişiyor, ittifakta öncelik 30 büyükşehir

AKP-MHP'den yerel seçim hazırlığı: 2019 stratejisi değişiyor, ittifakta öncelik 30 büyükşehir
AKP ve MHP, yerel seçim çalışmalarının startını verdi. MHP ile işbirliği görüşmelerini yürütecek AKP heyeti belli oldu. Haftaya gerçekleşmesi beklenen görüşmelerde hatalar masaya yatırılacak. 2019'dan farklı olarak bu seçimde strateji değiştirilecek.

Artı Gerçek - Yerel seçimler yaklaşırken partiler de hazırlıklarına başladı. Cumhur İttifakı cephesinde AKP'nin MHP ile işbirliği görüşmelerini yürütecek heyet belli oldu. AKP heyetinde Genel Başkanvekili Efkan Ala, AKP Seçim İşleri Başkanı Ali İhsan Yavuz ve AKP Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz yer alıyor.

GÖRÜŞMELER GELECEK HAFTA

Cumhuriyet'ten Selda Güneysu'nun haberine göre, MHP’de ise henüz Genel Başkan Devlet Bahçeli’nin bir görevlendirme yapmadığı ancak AKP’nin heyetinde yer alan isimler karşısında “mütekabiliyet esasına dayalı olarak” bir heyet belirleyeceği ifade ediliyor. Her iki parti heyetlerinin de gelecek hafta bir araya gelerek görüşmelere başlayacağı da kaydediliyor.

2019 STRATEJESİ DEĞİŞİYOR

İki partinin de öncelikli hedefi “özellikle CHP’li 11 büyükşehir belediyesi olmak üzere, tüm büyükşehir belediye başkanlıkları." Bu yerel seçimdeki farklılığın AKP ve MHP'nin 2019 stratejisini izlemeyeceği. Buna göre, AKP-MHP ittifakının bu kez “her il, ilçe ve beldede seçimlere işbirliği içinde gireceği” belirtiliyor.

HATALAR MASAYA YATIRILACAK

Heyetlerin görüşmesinde öncelikle masaya yatırılacak konunun da “2019 yılındaki yerel seçimlerde yapılan hatalar olduğu” ifade ediliyor. İki partinin bu hataları birlikte tespitlerinin ardından 2024’teki yerel seçimler için yol haritası belirlenecek. Bu kapsamda da ilk olarak büyükşehir belediye başkan adaylarının belirleneceğine dikkat çekiliyor.

İLK OLARAK 30 BÜYÜKŞEHİRİN İTTİFAK ADAYLARI BELİRLENECEK

Her iki parti heyetinin yürüteceği görüşmeler sonrasında ise ilk olarak 30 büyükşehirde ittifak kapsamında gösterilecek büyükşehir belediye başkan adaylarının kamuoyuna açıklanacağı ifade ediliyor. Bunun amacının da adayın daha fazla kamuoyunun gündeminde tutmak olduğu” belirtiliyor. (Kaynak)

Öne Çıkanlar