AKP'den 'kimyasal silah kullanıldı' iddiasına yanıt: 'İftira'

AKP'den 'kimyasal silah kullanıldı' iddiasına yanıt: 'İftira'
TSK’nın ‘kimyasal silah Kullandı’ iddialarına AKP Sözcüsü Ömer Çelik ve Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın tepki gösterdi. AKP söz konusu iddiaları, ‘iftira’ olarak açıkladı.

Artı Gerçek-Türkiye’nin Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi topraklarında PKK'ye yönelik yürütülen askeri operasyonlarda kimyasal silah kullanıldığı iddialarına ilişkin AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik ve Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın açıklama yaptı.

Çelik açıklamasında “Türk Silahlı Kuvvetleri’ni kimyasal silah kullanmakla suçlayanlar, alçak bir iftira şebekesinin parçasıdır” ifadelerini kullandı.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Çelik şunları söyledi:

"Türk Silahlı Kuvvetleri’ni kimyasal silah kullanmakla suçlayanlar, alçak bir iftira şebekesinin parçasıdır. Bunlar terör örgütünün cinayetlerini masum göstermeye çalışan odaklardır. PKK’nın cinayetlerini övenler, kirli odakların temsilciliğini yaparak TSK’ya saldırıyorlar.

Kahraman TSK terörle mücadelesini en yüksek hukuki ilkelere ve standartlara bağlı şekilde yürütmektedir. TSK’nın, cinayet şebekesi terör örgütlerine karşı verdiği mücadele dünyanın en haklı, en şeffaf ve en onurlu mücadelesidir."

KALIN: BEYHUDE ÇABADIR

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın da 'kimyasal silah' iddialarına ilişkin yanıt verdi. Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Kalın şu ifadeleri kullandı:
"Türk Silahlı Kuvvetleri, Emniyet ve İstihbaratımız, terör örgütünün oksijenini kestikçe yeni iftira kampanyalarına başvuruyorlar. Kimyasal silah yalanı, terörü aklamaya ve estetize etmeye çalışanların beyhude çabasıdır. Terörle mücadelemiz azim ve kararlılıkla devam edecek."

OPCW VE BM’YE ÇAĞRI

Öte yandan Halkların Demokratik Partisi (HDP) Merkez Yürütme Kurulu (MYK), ‘kimyasal silah kullanılması’ iddiaların araştırılması için OPCW ve BM’ye çağrı yaptı.

HDP yaptığı yazılı açıklamada şunları belirtti:

“2021’den bu yana dönem dönem kimyasal kullanımı haberleri gündeme gelmektedir. Türkiye’nin taraf olduğu uluslararası sözleşmelere aykırı hareket ettiği iddiaları ifade edilmektedir. Bu gelişmeler bölge halklarında endişe yaratmakta ve olası katliamların da kapısını aralamaktadır. Bir kez daha vurguluyoruz; kimyasal kullanımı Cenevre Konvansiyonu'na aykırıdır, savaş suçudur ve açıkça insanlığa karşı işlenmiş bir suçtur.

Başta Kimyasal Silahları Yasaklama Örgütü (OPCW) ve Birleşmiş Milletler olmak üzere ilgili uluslararası kurumları ve kamuoyunu daha etkili çalışma yapmaya davet ediyoruz.”(HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar