AKP Sözcüsü Ömer Çelik: Seçim tarihi kesinleşti, 14 Mayıs'ta

AKP Sözcüsü Ömer Çelik: Seçim tarihi kesinleşti, 14 Mayıs'ta
AKP Sözcüsü Ömer Çelik, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın seçim için işaret ettiği 14 Mayıs için "Tarih artık kesinleşti" dedi.

Artı Gerçek - AKP Sözcüsü Ömer Çelik katıldığı CNN Türk yayınında gündeme dair soruları cevaplandırdı.

Çelik'e seçim tarih ile ilgili olarak, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın 14 Mayıs tarihini işaret etmesi soruldu. Erdoğan'ın "süreç 10 Mart'ta süreç başlar" sözlerini hatırlatan Çelik, tarihin 14 Mayıs'ta yapılmasının kesinleştiğini söyledi:

"Seçimin 14 Mayıs'ta yapılması artık kesinleşti. Türkiye demokratik tecrübeye sahip bir ülke. Cumhurbaşkanımız gerekli açıklamayı yaptı, 14 Mayıs'ı telaffuz ederek. Taşlar yerine oturdu. Süreç 10 Mart'ta başlar. Türkiye büyük bir tecrübeyle, sakinlikle bu seçimleri gerçekleştirecek. Bütün siyasi partiler, siyasi partilerden vatandaşlarımız seferber olacak."

'ERDOĞAN'IN 14 MAYIS AÇIKLAMALARI'

Tayyip Erdoğan geçtiğimiz ilk olarak geçtiğimiz haftaki AKP grup toplantısında, Demokrat Parti'nin 1950'deki seçim zaferinin yıldönümü olan 14 Mayıs'ı seçim tarihi olarak telaffuz etmişti. Erdoğan daha sonra yaptığı açıklamada da seçim tarihini ilan yetkisinin kendisinde olduğunu vurgulamış ve YSK'nın 10 Mart'ta seçim sürecinin başladığının ilan edeceğini söylemişti.

Erdoğan son olarak da pazartesi günü yapılan kabine toplantısı sonrasında yaptığı açıklamada seçim tarihi için 14 Mayıs'ın 'en uygun tarih' olduğunu söyledi.

(HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar