AKP'den Burcu Köksal hakkında suç duyurusu

AKP'den Burcu Köksal hakkında suç duyurusu
AKP Afyonkarahisar İl Başkanı Menteş, CHP'li Burcu Köksal'ın yerel seçimlerden sonra arama yapılan başkanlık odasında "gizli kayıt cihazı bulunduğu" açıklamasıyla ilgili suç duyurusunda bulundu.

Artı Gerçek - AKP Afyonkarahisar İl Başkanı Hüseyin Menteş, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal hakkında suç duyurusunda bulundu. AKP İl Başkanlığından yapılan açıklamada belediye binasına gizli kayıt cihazları yerleştirildiği iddiaları dolayısıyla Menteş'in avukatı aracılığıyla 'suç uydurma' ve 'iftira' suçundan dolayı suç duyurusunda bulunulduğu aktarıldı.

Açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"AKP İl Başkanımız Hüseyin Menteş, Afyonkarahisar Belediyesi binasına gizli kayıt cihazları yerleştirildiği iddiaları dolayısıyla avukatı aracılığıyla 'suç uydurma' ve 'iftira' suçundan dolayı Belediye Başkanı Burcu Köksal hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunmuştur."

NE OLMUŞTU?

Yerel seçimde yüzde 50.73 oy oranına ulaşarak Afyonkarahisar Belediye Başkanı seçilen CHP'li Burcu Köksal, görevi devraldıktan sonra belediyede gizli dinleme ve izleme cihazları bulduklarını açıklamıştı.

Afyonkarahisar Cumhuriyet Başsavcılığı, 19 Nisan'da sosyal medya platformlarına, yerel ve ulusal basına yansıyan belediye binasına gizli kayıt cihazları yerleştirildiği iddialarının mahiyetinin anlaşılabilmesi için yaptığı incelemeyi tamamlayarak, 14 Mayıs'ta iddiaya konu olayın gerçek olmadığı anlaşıldığından olay ve şüpheli/şüpheliler hakkında kamu adına kovuşturma yapılmasına yer olmadığına karar vermişti.

Kararda, bu karar süresinde itiraz edilmemesi ya da itirazın ret ile sonuçlanması halinde Burcu Köksal hakkında "suç uydurma" ve "iftira" suçlarından soruşturma yürütülmek üzere gereğinin takdir ve ifasına karar verilerek ilgililere tebliğinin yapıldığı belirtilmişti. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar