AKP'den karşı hamle: Hak ve özgürlükler paketi çalışması duyurulacak

AKP'den karşı hamle: Hak ve özgürlükler paketi çalışması duyurulacak
CHP'nin başörtüsü ve kılık kıyafete yasal güvence sağlayan kanun teklifinin ardından AKP hak ve özgürlüklere dair bir anayasa paketinin sinyalini verdi. Çalışma AKP grup toplantısında duyurulacak.

CHP’nin, başörtüsü ve kılık kıyafet konusunda yasal güvence sağlayan kanun teklifini TBMM Başkanlığı’na sunmasının ardından, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da yapacağı grup toplantısında hak ve özgürlüklerle ilgili bir anayasa paketi çalışmasının sürdüğünü açıklayacağı aktarıldı.

T24'ün ulaştığı kaynaklar, anayasa paketinin yanı sıra bu başlıklarla ilgili yasa çalışmalarının da sürdürüldüğünü, bunlarla ilgili açıklama yapacak Erdoğan’ın, diğer partilerden de destek isteyeceğini belirtti.

ÖMER ÇELİK 'ÇARŞAMBA GÜNÜ HERKESİ EKRAN BAŞINA BEKLİYORUZ' DEMİŞTİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, başörtüsü ile ilgili açıklamalarının hemen ardından AKP Sözcüsü Ömer Çelik, "Hak ve özgürlükler mücadelesinin öncü siyasi hareketi biziz. Mücadele ettik, bedel ödedik, geri adım atmadık. Çarşamba günü herkesi ekran başına bekliyoruz” demişti.

Erdoğan’ın yarınki grup toplantısında, hak ve özgürlüklerle ilgili olarak bir anayasa paketi çalışmasının sürdüğünü söyleyeceği belirtildi.

Pakette Aleviler ve Kürtlerle ilgili düzenlemelerin de yer alacağını, başörtüsü konusunda ise ayrıca bir düzenlemeye gerek olmadığı için bu konuda sadece temel hak ve özgürlük alanlarını güçlendirici adımlara yer verileceğini ifade edildi. (KAYNAK)

Öne Çıkanlar