AKP’den 'tarikatta çocuk istismarı'na ilk tepki: 'Çocuk istismarı lanetli bir suçtur'

AKP’den 'tarikatta çocuk istismarı'na ilk tepki: 'Çocuk istismarı lanetli bir suçtur'
AKP Parti Sözcüsü Çelik, Hiranur Vakfı'nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel'in altı yaşındaki kızının istismar edilmesine ilişkin açıklamada bulundu. Çelik, ‘6 yaşındayken cinsel istismara maruz kaldığı yönündeki haberleri çok yakından takip ediyoruz’ dedi.

Artı Gerçek-Hiranur Vakfı kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel'in kızının şikayetiyle ortaya çıkan istismara AKP’den ilk tepki geldi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer çelik, olayla ilgili sosyal medya hesabı Twitter'dan yaptığı açıklama yaptı. Çelik açıklamasında, ‘Basın yayın organlarında bir çocuğun 6 yaşındayken cinsel istismara maruz kaldığı yönündeki haberleri çok yakından takip ediyoruz’ dedi.

Çocuk istismarını lanetlediğini söyleyen Çelik, ‘Çocukların istismar edilmesi asla affedilmeyecek lanetli bir suçtur’ ifadelerini kullandı.

Paylaşımında Çelik, tarikat içinde yaşanan istismar ile ilgili, şunları söyledi:

"Mağdurun yanında olacağız ve her türlü desteği vereceğiz. Mağdur her kimse yanındayız; suçlu her kimse karşısındayız. Devam eden hukuki süreçte çocuklarımızın üstün yararının gözetileceğine eminiz. Hukuki süreci en yakın şekilde takip edeceğiz" diyen Çelik, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımız da konuyla ilgili açıklama yaptığını, İstanbul Anadolu 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde açılan davaya müdahil olduğunu belirtti.”

(HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar