AKP’li başkan komisyon üyesi sayısını 5’ten 3’e düşürdü… AKP ve CHP’li Meclis üyeleri birbirine girdi

Elazığ Belediyesi Nisan ayı meclis yoplantısında AKP’li başkan Şahin Şerifoğulları’nın talimatıyla komisyon üyesi sayısını 5’ten 3’e düşürüldü. AKP ve CHP’liler arasında kavga çıktı.

Evren Demirdaş


ELAZIĞ - AKP’li Elazığ Belediyesi Nisan ayı meclis toplantısında komisyon üyesi seçimleri yapıldı. Son 50 yıldan bu yana 5 olan komisyon üye sayısı AKP’li başkan Şahin Şerifoğulları’nın talimatıyla bu dönem 3’e düşürüldü. CHP grup sözcüsü Murat Akkoç, komisyonlarda sadece AKP’lilerin olmasına tepki göstermesi sonrasında AKP ve CHP’liler arasında kavga çıktı. CHP’li meclis üyeleri, daha sonra ise AKP’li başkan Şerifoğulları’nı protesto ederek meclisi terk etti.

31 Mart yerel seçimlerinde AKP’nin adayı Şahin Şerifoğulları 65 bin 672 (yüzde 38,19) oyla belediye başkanı seçilirken AKP’den kontenjanla beraber 23 meclis üyesi, CHP 6, Yeniden Refah Partisi 6, MHP ise 3 meclis üyesi seçilmişti. Bugün meclis toplantısında komisyon üyeleri seçimi yapıldı. Daha önce 5 kişilik üyesi bulunan komisyonlarda bu dönem 3’e düşürülmesine CHP, YRP ve MHP meclis üyeleri tepki gösterdi. CHP grup sözcüsü Murat Akkoç, yapılan uygulamanın adil olmadığını söylemesi üzerine AKP’li meclis üyelerinin laf atması sonrasında AKP ve MHP’li Meclis üyeleri arasında gerginlik yaşandı.

BAŞKAN ÜYESİ SAYISINI DÜŞÜRDÜ İMAR KOMİSYONUNA 3 AKP’Lİ SEÇİLDİ

İmar komisyonuna 5 kişilik üyesi seçiminde CHP meclis üyesi Bülent Altaş aday gösterildi. Altaş’a CHP, MHP, YRP’nin meclis üyeleri toplamda 15 oyla destek verirken AKP ise 23 ret oyu verdi. Oy çokluğuyla Altaş’ın meclis üye adaylığı kabul edilmezken. AKP’li Meclis üyeleri Sedat Yıldırım, Murat Şerbet, Samet Bulut imar komisyonuna seçildi.

AKP’Lİ ŞERİFOĞULLARI’NIN ‘HALK SİZE VİZE VERMEDİ’ SÖZÜ MECLİSİ GERDİ

belediye-baskani.jpg Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları

AKP’li başkan Şerifoğulları, “ CHP’nin adayı da kanunen seçilememiştir komisyon 3 kişiden oluşmuştur hayırlı uğurlu olsun” sözlerinin ardından CHP grup sözcüsü Murat Akkoç, Şerifoğulları’na tepki gösterdi. Akkoç, “Başkanım anlaşmışsınız gelmişsiniz birde katılımcı belediyecilik diyorsunuz. Maden böyle yapacaksınız kamuoyuna şeffaf, adil, çoğulcu belediye başkanıymış gibi davranıyorsunuz. Geçen dönem neden bunu yapmadınız maden üç kişi komisyon üyesi seçeceksiniz neden takdir hakkımı 5 kişilik kullandım diyorsunuz? Bu yaptığınız başkanlık makamına yakışmaz” sözlerine karşılık AKP’li Şerifoğulları, “Nasıl ki halk size başkanlık için vize vermediyse bu mecliste size vize vermedi” sözleri üzerine AKP’li Akkoç’un sözü kesilmek istendi. AKP’li Meclis üyesinin masaya vurması sonrasında AKP’li ve CHP’li meclis üyeleri birbirine üzerine yürüdü. Meclis üyelerinin sakinleşmemesi sonrasında meclise 5 dakika ara verildi.

akkoc.jpg CHP grup sözcüsü Murat Akkoç

CHP’LİLER MECLİSİ TERK ETTİ

Meclis komisyon üye sayısının değişmemesi üzerine CHP’li 6 meclis üyesi AKP’li Şerifoğulları’nı protesto ederek meclisi terk etti. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar