Fakıbaba AKP'den istifa etti, İYİ Parti'ye katılıyor

Fakıbaba AKP'den istifa etti, İYİ Parti'ye katılıyor
AKP Urfa milletvekili Eşref Fakıbaba partisinden ve milletvekilliğinden istifa ettiğini açıkladı, İYİ Parti'ye katılacağını duyurdu.

Artı Gerçek - AKP Urfa milletvekili ve eski Tarım bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımla partisinden ve milletvekilliğinden istifa ettiğini duyurdu.

Fakıbaba kamuoyu ile paylaştığı istifa mesajında, "siyasi ve ahlaki anlayışıma uygun olmayan bazı kişilerle bundan böyle beraber olmayacağım için mutluyum" dedi.

MİLLETVEKİLLİĞİNDEN DE İSTİFA ETTİ

Eşref Fakıbaba, partisinin yanı sıra milletvekilliğinden de istifa ettiğini açıkladı. İstifasının gerekçesini "hemşehrilerine saygısızlık olmaması" olarak gösterdi.

İYİ PARTİ'YE GEÇİYOR

İstifası ardından Fakıbaba'nın İYİ Parti'ye geçeceği konuşulmaya başlandı. Sözcü'den Aytunç Erkin'e konuşan Fakıbaba, bu iddiaları doğruladı, "Söylemiyordum ama konuşulmaya başlayınca söyleyeyim. İYİ Parti'ye katılıyorum" dedi. Fakıbaba Meral Akşener ile iki kez görüştüğünü ve ikna olduğun da sözlerine ekledi.

BAĞIMSIZ ADAY OLARAK BELEDİYE BAŞKANI SEÇİLMİŞTİ

1951 Birecik doğumlu Ahmet Eşref Fakıbaba, uzun süre Birecik ve Urfa'da hekim olarak görev yaptı. 2003'te AKP'ye katılan Fakıbaba, bir yıl sonra bu partiden Urfa Belediye başkanı seçildi. 2009'da ise bağımsız olarak adaylığını koyduğu Urfa'da yüzde 44 oyla yine belediye başkanı seçildi.

Bir süre Saadet Partisi'nden politika yaptı ancak Numan Kurtulmuş'un ayrılmasından sonra o da istifa etti. 2013'te tekrar katıldığı AKP'den son iki dönemde Urfa Milletvekili seçilerek Melis'e girdi.

Eşref Fakıbaba, Binali Yıldırım'ın başbakanlığında kurulan 65. Hükümet'te 2016-2018 yılları arasında Tarım Bakanı olarak görev aldı. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar