AKP'li Nasıroğlu Fernas işçilerine 'marjinal grup', sendika başkanına 'münafık' dedi

AKP'li Nasıroğlu Fernas işçilerine 'marjinal grup', sendika başkanına 'münafık' dedi
AKP'li Ferhat Nasıroğlu, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında direnişteki Fernas işçileri için 'marjinal grup' dedi, "Yatırımcıların ülkeye yatırım yapmasını istemiyorlar" ifadelerini kullandı. Nasıroğlu, sendika başkanına da 'münafık' dedi.

Artı Gerçek - Manisa'nın Soma ilçesindeki AKP Milletvekili Ferhat Nasıroğlu'na ait Fernas Madencilik isimli şirkette, Bağımsız Maden İşçileri Sendikası'na (Bağımsız Maden İş) üye olduktan sonra işten çıkarılan işçilerin eylemi devam ederken, Nasıroğlu Meclis'te basın toplantısı düzenledi.

Toplantısında direnişteki işçileri, sendika yöneticilerini ve CHP lideri Özgür Özel'i hedef alan Nasıroğlu, ''Bazı marjinal gruplar yatırımcıların ülkeye yatırım yapmasını istemiyor, insanları tahrik ediyor. Bunun yanında siyaset de buna destek veriyor. Sonra bu partiler bu kişileri Meclis'e taşıdı. CHP'li kendi araçlarıyla bu arkadaşları Meclis'e getirdi" diye konuştu.

İŞÇİLER 'RAHATSIZMIŞ'

Açlık grevine başlayan işçilerin direnişine 'bu şeyler' diyen Nasıroğlu, Soma'da çalışan 450 madencinin direnişten 'rahatsız' olduğunu öne sürdü. Çalışan madencilerin tehdit edildiğini iddia eden Nasıroğlu, "Yetmiyor bizi de tehdit ediyorlar. Biz geçmişte bu tehditleri çok gördük bunlara boyun eğmedik, eğmeyiz. Ama yatırımlarımıza devam edeceğiz. Biz çalışan kardeşlerimizle barışık çalışmamıza devam edeceğiz. Bu konuda asla ama asla geri adım atmayacağız" dedi.

ÖZGÜR ÖZEL'İ HEDEF ALDI

CHP Genel Başkanı Özgür Özel'i hedef alan Nasıroğlu, şunları söyledi:

"Sayın Özel size yalan söylüyor sevgili kardeşlerim, kanmayın, sizi yanlış yönlendiren sokaklara dökmeye çalışan o kötü zihniyete güvenmeyin. O marjinallere güvenmeyin. Onlar sizin sırtınızdan prim kazanmak isteyen gruplardır. Bunlara inanmayın, bunlar dostunuz değil. O sendikalar sizi kullanarak görünür olmak istiyorlar. Sosyal medyada TV'lerde hayatlarında hiç görülmedikleri kadar görülmeye başladılar. Kimi kullandılar? Çalışan gariban kardeşlerimizi. Sizin bu saf duygularınızı kullanıyorlar. Bu memlekette bir kamplaşma ortamı yaratmaya çalışıyorlar, alet olayın."

SENDİKA BAŞKANINA 'MÜNAFIK' DEDİ

Nasıroğlu, işçilerin çalışma koşulları ile ilgili gazetecilerden gelen bir soruya, şu yanıtı verdi:

"Gece gündüz çalıştırıyorlar diyorlar. E tabi ki yer altında 3 vardiya çalıştırılır bütün madencilikte. Dile getirdikleri ile eylemleri farklı, niye? Çünkü niyet farklı. Bunu siyaseten kendisine malzeme eden insanlar çekilsin, bu sorun 10 dakikalık sorundur ve çözülür. Ama ne var burada işte bir tane münafık grup var. Bu münafıklar bu işin çözülmesini istemiyor. bir münafık sendika başkanı var. O da işin reklam boyutunda. Münafıklar siyasette de var. Münafıklar ordusu bir araya gelince maalesef sorun çözülemez." (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar