Özgür Özel Fernas işçilerine destek verdi, Erdoğan'a seslendi: 'Milletvekiliniz sizi kandırıyor'

Özgür Özel Fernas işçilerine destek verdi, Erdoğan'a seslendi: 'Milletvekiliniz sizi kandırıyor'
CHP lideri Özgür Özel, Ankara'daki direnişlerine açlık greviyle devam eden Fernas işçilerine destek verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslenen Özel, " Bakanlarınız görüşmüyor ve milletvekiliniz sizi kandırıyor, kul hakkı yiyor" dedi.

Artı Gerçek - Manisa'nın Soma ilçesinde bulunan ve AKP Milletvekili Ferhat Nasıroğlu'na ait Fernas Madencilik isimli şirkette, Bağımsız Maden İşçileri Sendikası'na (Bağımsız Maden İş) üye olduktan sonra işten çıkarılan işçilerin eylemi devam ediyor.

İşçiler, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile görüşmelerinin engellenmesi nedeniyle açlık grevi eylemi başlattı. İşçiler, eylemleri devam ederken dün gece saatlerinde gözaltına alındı. İşçilerin maruz kaldığı muameleye tepki gösteren CHP Genel Başkanı Özgür Özel, "Maalesef akıl almaz bir durum. Bu işçiler sadece haklarını istiyorlar" dedi.

ERDOĞAN'A SESLENDİ

İşçilere destek veren Özel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a seslenerek, "Farkında mısınız Batman milletvekiliniz herkesin kabul ettiği ve herkesin bildiği bir şekilde maden işçilerini çok fazla çalıştırıp onların hak ettiği fazla mesailerini ödemiyor, hafta tatillerini yaptırmıyor, yaptırmadığı hafta tatillerinin de parasını ödemiyor" dedi.

İşçilerin emeklerinin sömürüldüğünü ifade eden Özel, "Buna karşı eylem yaptılar duymadınız, yola çıktılar yürüdüler engel oldunuz, o engelleri aştılar yalın ayak yürüdüler. 48 gündür Ankara'da eylem yapıyorlar. Canlarına tak etti. Bakanlarınız görüşmüyor ve milletvekiliniz sizi kandırıyor, kul hakkı yiyor ve herkese diyor ki 'Sayın Erdoğan'ın haberi var.' O işçiler 36 saat açlık grevi yaptılar geldiniz onları topladınız. Şimdi de kaldıkları parkı kapattınız. Niye? Görülmesin diye" ifadelerini kullandı.

'ENİNDE SONUNDA KAZANACAKLAR'

Özel, konuşmasına şöyle devam etti:

"Bu insan niye yalın ayak yürür diye bir düşünün. Bu çocuklar hem çok dertli, hem çok haklılar ve eninde sonunda kazanacaklar. Artık Fernas'ın sahibi milletvekilinizin yalanlarına değil de çoluğunu çocuğunu bırakmış 45 gündür Ankara'da dolaşan insanlara kulak verin." (ANKA)

Öne Çıkanlar