AKP İnsan Hakları Başkan Yardımcısı Tuncer'den saldırıya destek: 'Gereğini yaptı kral'

AKP İnsan Hakları Başkan Yardımcısı Tuncer'den saldırıya destek: 'Gereğini yaptı kral'
Meclis'teki Ahmet Şık’a yapılan saldırıyı savunan AKP İnsan Hakları Başkan Yardımcısı Ceren Tuncer, sosyal medyada "Gereğini yaptı kral" dedi. Tuncer, Alpay Özalan'ın 2018'de yaptığı bir konuşmanın videosunu da paylaşarak saldırıyı destekledi.

Artı Gerçek - Türkiye İşçi Partisi (TİP) Mİlletvekili Ahmet Şık, Anayasa Mahkemesi'nin (AYM) 'vekilliğinin düşürülmesi yok hükmünde' kararına rağmen cezaevinde tutulan TİP Hatay Milletvekili Can Atalay ile ilgili Meclis'teki olağanüstü oturumda konuşurken AKP'lilerin saldırısına uğradı.

AKP'li vekiller kürsüdeki Şık'a yumrukla saldırırken kavgaya engel olmak isteyen DEM Parti Grup Başkanvekili Gülistan Kılıç Koçyiğit de yaralandı. TBMM merdivenlerinde milletvekillerinin kanları görüldü.

Saldırının ardından, AKP İnsan Hakları Başkan Yardımcısı Ceren Tuncer, sosyal medya hesabından yaptığı bir paylaşım ile dikkat çekti.

Tuncer, AKP Milletvekili Alpay Özalan’ın 2018 yılında Meclis’te yemin ettikten sonra gazetecilere yönelik yaptığı, "Cumhurbaşkanı Erdoğan’a en ufak hakarette cezasını keseceğim" açıklamasının videosunu paylaşarak, "Gereğini yaptı kral" ifadelerini kullandı. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar