'AKP'ye oy verirseniz Allah hesap sormayacak' demişti, AKP'den istifa edip YRP'den Urfa Büyükşehir adayı oldu

AKP'den istifa ederek Yeniden Refah Partisi'nden Urfa adayı olan Kasım Gülpınar, 2019 yerel seçimleri öncesi yaptığı açıklamalarla gündem olmuştu. Gülpınar, "Mahşerde, Allah o emaneti bize verdiğinizden dolayı hesap sormayacak" demişti.

Artı Gerçek - AKP'den istifa ederek Yeniden Refah Partisi'nden (YRP) Urfa Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan Kasım Gülpınar'ın, 2019 yerel seçimlerinden önce yaptığı "Yarın mahşerde Allah'ın karşısına çıktığınız zaman, Allah o emaneti bize verdiğinizden dolayı size inşallah hiçbir hesap sormayacak" sözleri yeniden hatırlandı.

AKP'de dört dönem Urfa milletvekilliği yapan MKYK Üyesi ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın danışmanı Kasım Gülpınar, dün YRP'ye katılarak Urfa Büyükşehir Belediye Başkan adayı oldu. 14 Mayıs 2024 Genel Seçimlerinde AKP tarafından aday gösterilmeyen Gülpınar'ın istifa edeceği uzun süredir konuşuluyordu.

AKP'DEN ADAYLIK BEKLİYORDU İDDİASI

Gülpınar, AKP'nin Urfa'da mevcut başkan Zeynel Abidin Beyazgül'ü yeniden aday göstermesinin ardından istifa etti ve YRP'nin adayı oldu. Kulisler konuşulanlara göre, Gülpınar AKP'den beklediği adaylığı alamayınca istifa ederek partisine karşı aday oldu.

BEŞ YIL ÖNCEKİ AÇIKLAMASI TARTIŞMA YARATMIŞTI

Gülpınar'ın YRP'den aday olması 2019 Yerel Seçimleri öncesi söylediklerini akıllara getirdi. Yaklaşık beş yıl önce AKP'nin seçim bürosunun açılışında konuşan Gülpınar, şunları söylemişti:

"Allah-u Teala sizden emaneti ehline vermenizi emrediyor. Bu emir hepimiz için geçerli. Sadece yöneticiler için idareciler için geçerli değil, herkes için, halk için de geçerlidir. Halk emaneti nasıl verir? Sandığın başına gider, oyunu atar ve emanetini verir. Allah size bir emanet veriyorsa, bunun hesabını soracak demektir. Bunun hesabı nerede olacak? Ahirette olacak. Şimdi Allah hepinizden razı olsun. Bize bu emaneti verdiniz. Ben de gönül rahatlığıyla, vicdan rahatlığıyla size diyorum ki yarın inşallah mahşerde Allah'ın karşısına çıktığınız zaman, Allah o emaneti bize verdiğinizden dolayı size inşallah hiçbir hesap sormayacak."

Öne Çıkanlar