AKP'ye yakın kaynak Arap medyasına anlattı: Nisan sonu-mayıs başı için erken seçim hazırlığı yapılıyor

AKP'ye yakın kaynak Arap medyasına anlattı: Nisan sonu-mayıs başı için erken seçim hazırlığı yapılıyor
AKP'ye yakın olduğu belirtilen bir kaynak, Londra'da Arapça yayın yapan Kuds ül Arabi gazetesine yaptığı açıklamada iktidarın erken seçime hazırlandığını söyledi. Kaynak, en muhtemel tarihin nisan sonu veya mayıs başı olarak değerlendirildiğini öne sürdü.

Artı Gerçek - AKP'ye yakın bir kaynak, Haziran 2023'te düzenlenmesi planlanan seçimlerinin erkene çekilmesinin değerlendirildiğini söyledi. Kaynak, AKP ile iktidar ortağı MHP'nin erken seçim hazırlığı içinde olduğunu belirtti.

Londra'da Arapça yayın yapan Kuds ül Arabi gazetesine konuşan ve AKP'ye yakın olduğu belirtilen kaynak, partinin erken seçim ihtimali için gerekli görülen her türlü hazırlığın yaptığını söyledi. İsmi açıklanmayan kaynak, seçimin planlanan tarihinin yaklaşıyor olmasına rağmen "ülkedeki siyasi gerilimin yüksek olması", "siyasi ve ekonomik gelişmelerin belirleyici rol oynaması" nedeniyle, erken seçim ihtimalinin güçlü olduğunu belirtti.

HANGİ TARİHLER KONUŞULUYOR?

Bu kişinin aktarımına göre şu an için net bir erken seçim tarihi belirlenmiş değil. Ancak Ramazan ayı ve bayramına göre bazı tarihler üzerinde duruluyor. Kaynak, AKP çevrelerinde olası bir erken seçim için en muhtemel tarihin Nisan 2023 olarak telaffuz edildiğini söyledi.

Buna göre, mart başında ve Ramazan ayının başlamasından önce seçim düzenlenmesi ihtimali konuşulsa da, bu yönde bir karar pek muhtemel görülmüyor. Kaynak, en olası seçeneğin Ramazan bayramının ardından, nisan sonu veya mayıs başı olarak değerlendirildiğini söyledi. (2023'te Ramazan ayı 23 Mart çarşamba günü başlayacak. Ramazan bayramı ise 21 Nisan cuma başlayıp 23 Nisan pazar günü son bulacak.)

Kuds ül Arabi'ye göre AKP içinde, seçimin hazirandan sadece bir ay bile erkene çekilmesi gerekli görülüyor. Buna göre parti, seçmenlerin yaz aylarında memleketlerine dönmesinden önce oylama yapılması gerektiğini düşünüyor.

Haberde, seçim tarihinin erkene çekilmesinin muhalefetin kafasını karıştırabileceği de iddia edildi. Kuds ül Arabi, Türkiye'de muhalefetin "henüz bir seçim stratejisi açıklamadığını" savundu; adayın açıklanmadığına dikkat çekti. (DIŞ HABERLER)

Öne Çıkanlar