Akşener: Bir anket şirketi yöneticisi, Bilge Yılmaz'ı arayıp istifa etmesi gerektiğini söylemiş

Akşener: Bir anket şirketi yöneticisi, Bilge Yılmaz'ı arayıp istifa etmesi gerektiğini söylemiş
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin Hazine ve Maliye Bakanı adayı Bilge Yılmaz’ı bir anket şirketi yöneticisinin aradığını ve istifa etmesi gerektiğini söylediğini belirtti. Akşener, ‘Benim yaptığım yanlış olduğunu söylemiş’ dedi.

Artı Gerçek - Millet İttifakı ortaklarından İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Habertürk’te katıldığı programda gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Akşener, İYİ Parti'nin Hazine ve Maliye Bakanı adayı Bilge Yılmaz'a, bir anket şirketi yönetici tarafından telefon edildiğini söyledi.

Akşener, “Erzurum'dan sonra tekrar söylüyorum, birinci turdan sonra kazanır diyorum. Dün bir milattır. Tayyip Bey, doğru yönetemedi” dedi.

Akşener, katıldığı televizyon programında, “Anket şirketlerden üst düzey yöneticisi Bilge Yılmaz Bey'i arayarak istifa etmesi gerektiğini söyledi. Benim yaptığım yanlış olduğunu söylemiş” diyerek şunları söyledi:

“Bilge Bey Türkiye'ye borç ödüyor. Bu ülkede hep devlet okulunda okumuş. Sınav kazanarak burslar devletten okumuş. Onun için de kendine bir şey istemediği için. Benim 3 ile 6 Mart arasında en fazla ders aldığım bu. Benim anket sonuçlarıyla şikayetim yok.

‘14 MAYIS AKŞAMI İNŞALLAH KAZANACAĞIZ’

Bilge Yılmaz hoca dünyanın büyük üniversitesinde hocalık yaptı ama vatandaşlık almadı. Sayın Babacan Cumhurbaşkanı yardımcısı olacak, benim pozisyonumda. Tek parti dönemi herşeyi unutturdu. Seçimler bitecek. 14 Mayıs akşamı inşallah kazanacağız. İYİ Parti tahmininizin ötesinde milletvekili kazanacak. CHP ile oturacağız. 7 olmazsa olmaz bakanlık vardı. Dışişleri Bakanlığı'nın karşılığı Milli Savunma. İçişleri Bakanlığı karşılığı Adalet Bakanlığı. Maliye Bakanlığı karşılığı Hazine Bakanlığı. Milli Eğitim Bakanlığı. Sağlık Bakanlığı'nı da koyun. Buna bakarsınız. 3 koalisyonda bulunmuş birisi olarak anlatayım. Sonra bütün bunlar aldığınız oyla ilgili sayısı hesaplanır.

‘CHP İLE İYİ PARTİ'NİN MİLLETVEKİLİ SAYISINA GÖRE GÖREV DAĞILIMI YAPILIR’

6 siyasi partiye başlangıçta dendi ki, biz genel başkanlar Cumhurbaşkanı yardımcısı oluyoruz. Her partiye 1 bakanlık olabilir dendi. Logosu ile giren iki siyasi partinin sayısına göre. CHP ile İYİ Parti'nin milletvekili sayısına göre görev dağılımı yapılır. CHP diğer partilerden de bakanlık önerebilir, bizi ilgilendirmez.”

‘TAYYİP BEY, DOĞRU YÖNETEMEDİ’

Erzurum’da Ekrem İmamoğlu mitingine yapılan saldırıyla ilgili konuşan Akşener, şunları kaydetti:

“Erzurum'dan sonra tekrar söylüyorum, birinci turdan sonra kazanır diyorum. Seçim dediğiniz şey seçmenin bayramıdır, düğünüdür. 50 yıllık hafızamda böyle bir şey hatırlamıyorum. Bedenine kurşun ne demektir? Ben şimdi sizin televizyonunuzda oturup neler söyleyebilirim, ama bu doğru değil. Ben espri yaparak ötürüyorum, hakaret ederek değil. Bize hakaret edenlerle dalga geçiyorum. O taştan yaralanan küçücük çocuklar var. Vicdan denilen durum vardır. Maşeri vicdan deriz biz; toplumun vicdanı. O vicdan harekete geçti, göreceksiniz. Dün bir milattır. Tayyip Bey, doğru yönetemedi. Bunlar özel yaptılar demiyorum, bilmiyorum. Ama spontane gelişen bir iş bile olsa.

‘BUNU TAYYİP ERDOĞAN YAPTIRDI DİYEMEM’

Eski İçişleri Bakanı tebrik mesajı yazıyor. Korkunç bir şey. Bugün iş döndü CHP'liler kendi kendini taşladıya. Halbuki bu krizdi yönetilebilirdi. Bunu Tayyip Erdoğan yaptırdı diyemem. Zaten koskoca Cumhurbaşkanı şunları dövün diyecek hali yok. O işin spontane gelişmesi bu pis dilin neticesi.”(HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar