Akşener'den Kılıçdaroğlu'na 'hançer' yanıtı

Akşener'den Kılıçdaroğlu'na 'hançer' yanıtı
Partisinin grup toplantısında konuşan Meral Akşener, Kılıçdaroğlu'nun "Sırtımdaki hançerlerle seçime girdim" sözlerine yanıt verdi. Akşener, "Kimsenin arkasından hançer vurmadım. Herkese, hak ettiği takdirde hançeri kalbine vururum" dedi.

Artı Gerçek - İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin grup toplantısında altı belediye başkan adayının daha adını açıkladı. Eski CHP Genel Başknı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanlığı seçimine ilişkin "Sırtımdaki hançerlerle seçime girdim" sözlerine yanıt veren Akşener, "Kimsenin arkasından hançer vurmadım. Herkese, hak ettiği takdirde hançeri kalbine vururum" dedi. Akşener, CHP'deki genel başkan değişimine ilişkin, "Kral öldü; ama 2023'e damga vuran o garip anlayış aynen yerinde duruyor. Tüm kurultay süreci boyunca, Türk sağına ve bizlere bol miktarda hakaret edildi. Hançer edebiyatları, İYİ Parti eleştirileri havalarda uçuştu. Herkese selamlar gitti, biz hariç. Zaten sadece o, yan yana gelmenin bundan sonra zor olduğunun işaretidir. Bundan sonra kendimizden başka kimseye kefil olmayız. Siz isteseniz bile ben olmam. Kişisel ikbal siyasetini de 'ittifak' diye paketlenen menfaat ilişkilerini de tek tek yıkacağız" ifadelerini kullandı.

ALTI BELEDİYE BAŞKANINI DUYURDU

Akşener partisinin grup toplantısında Ahmet Orhan’ı Manisa Turgutlu İlçe Belediye Başkan adayı, Abdullah Aktuna’yı Manisa Ahmetli İlçe Belediye Başkan adayı, Emre Afacan’ı Antalya Döşemealtı İlçe Belediye Başkan adayı, Posta Gazetesi’nin sahibi Mehmet Ali Gürses Antalya Gündoğmuş Belediye Başkan adayı, Bülent Kara Giresun Tirebolu İlçe Belediye Başkan adayı, gazeteci yazar Yasin Topaloğlu Kilis Belediye Başkan adayı olarak açıkladı.

'KRAL ÖLDÜ, ANLAYIŞ AYNEN DURUYOR'

Konuşmasında CHP 38'inci Olağan Kurultayı'na ilişkin konuşan Akşener, "Sayın Kılıçdaroğlu'nun adaylığına karşı çıktık diye bize demediğini bırakmayanlar, yeni Genel Başkan Özgür Özel'in en büyük fanları oldu; ben vatan haini, her şeyi bozan. Yahu hani Kılıçdaroğlu size göre yüzde 60'la kazanıyordu, hani kola kutusunu koysanız kazanıyordu. İnanamadım, 2 rekat şükür namazı kıldım. Kral öldü; ama 2023'e damga vuran o garip anlayış aynen yerinde duruyor. Tüm kurultay süreci boyunca, Türk sağına ve bizlere bol miktarda hakaret edildi. Hançer edebiyatları, İYİ Parti eleştirileri havalarda uçuştu. Herkese selamlar gitti, biz hariç. Zaten sadece o, yan yana gelmenin bundan sonra zor olduğunun işaretidir. Bundan sonra kendimizden başka kimseye kefil olmayız. Siz isteseniz bile ben olmam. Kişisel ikbal siyasetini de 'ittifak' diye paketlenen menfaat ilişkilerini de tek tek yıkacağız" ifadelerini kullandı.

Akşener'in konuşmasından diğer başlıklar şöyle:

"İktidar icraatsizliği ile ekonomimizdeki krizi derinleştirmeye devam ediyor. Yeni ekonomi yönetiminin açıkladığı bir enflasyonla mücadele programı hala yok. OVP’nin bir plan değil temenniler dizisi olduğunu söylemiştim. Zaman bizi yine haklı çıkardı. İktidarın enflasyon temennisi yine güncellendi. Merkez Bankası yüzde 58 olan 2023 sonu tahminini yüzde 65’e çıkardı. Bakalım gelen güncellemeler milletimizin hissettiği gerçek enflasyona sonunda yetişebilecek mi? Memlekette herkes masraflarını kısıyor ama devleti yönetenler kısmıyor. Milletimiz kemer sıkmaktan nefes alamayacak hale geldi. Saraydaki zevk ve sefa ortamı sürüyor. Enflasyona baktığımızda en başta gıda fiyatlarındaki artışı görüyoruz. Her geçen gün tarım potansiyelimi daha da vasatlaştıran politikalarımıza yenilerini ekliyor."

"Toprak bizde, su bizde, iklim bizde ama parayı başkaları kazanıyor. Biz bu eğri düzeni mutlaka değiştireceğiz. İsterse en yakınım, en güvendiğim olsun, bu ülkeye kazık atan herkesi silmezsem adımı değiştireceğim. Garibanın hakkına giren, bir taraftan insanların emeği karşılığı aç gezdiği Türkiye’de saray rejiminin getirdiği yolsuzlukların, israfların en miniği dahi olsa, gereğini yapmayan namerttir. Gariban kız çocuklarını, delikanlıları üzenleri, istismar edenleri silmezsem adiyim."

"Filistin’de Netanyahu vahşeti hız kesmeden devam ediyor. BM Genel Sekreteri bile katil Netanyahu’nun sebep olduğu mezalim karşısında “dehşete düştü” demekle yetiniyor. Dünyanın gösterdiği vurdumduymazlık tarihte utanç vesikası olarak anılacak. Gözü dönmüş Netanyahu’nun savaş suçlusu ilan edilmesi için daha kaç çocuğun ölmesi gerekiyor. Bugün dünyada ne kadar ülke varsa her birinin meclisinde Netanyahu’nun savaş suçlusu ilan edilmesi gerekiyor. ABD, çocukların yaşama özgürlüğü bombalanırken sesini çıkarmıyor. Paris’te 11 vatandaşını kaybedince dünyayı ayağa kaldıran Fransa, Netanyahu’ya destek ziyareti yapabiliyor. Türkiye batı ile doğunun ikiyüzlülüğü arasında bir tercihe zorlanamaz, zorlanılmasına müsaade edilmemelidir. Türkiye vicdanın, hakkın ve adaletin tarafı olmalıdır. İsrail ve Filistin arasında 80 yıldır süren çatışmanın çözümü, Filistin’i Hamas’ın İsrail’i Netanyahu’nun zihniyetinden arındırmaktır. Türkiye barış için çabalayanları desteklemelidir."

"ABD Dışişleri Bakanı Türkiye’yi ziyaret etti. Gazzelilerin Filistin’den çıkarılması için başka ülkelerle görüşmeler yapılmış. Çözüm yolu sivilleri bölgeden çıkarmak değil, katil Netanyahu’yu bir an önce durdurmaktır. ABD’nin de emir eri olan Netanyahu’yu durdurmaya gücü yeter. Kuzuyu yiyip çobanla yas tutuyor gibi yapan iki yüzlülüğü asla kabul etmiyoruz. AK Parti’nin kuzuyu yiyip çobanla sohbet etme rolünü bu ülkeden hem dış hem iç politikada kaldıracağız. Bu bir ahlaksızlık ölçüsüdür. Dürüst olunacak. Mezalim üzerinden toprak genişletme peşine düşen ahlaksızlığı reddediyoruz. Gazze’den çıkması gereken mazlum Filistinliler değil katil Netanyahu’nun kendisidir. İki devletli çözüm önerinizde samimiyseniz ABD’nin kaçaklar için hendeğe çevirdiğiniz ülkemizi yeni bir sığınmacı krizi ile karşı karşıya bırakmayın."

'HANÇER' TEPKİSİ

"Sözlerimiz her zaman açık, net, şeffaf oldu. Karşımıza her çıkana göre değişmedi. Sözlerimiz kimine karın ağrısı yaptı. Bazıları da kendilerine bizi düşman gördü. Bizi oyunbozanlıkla suçlayanlar, parti için hesaplarını milletin önüne koyanlar hafta sonu itibariyle birer 'değişim havarisi' oldular.

"Ben vatan haini, her şeyi bozan, beşli çete tarafından satıN alınmış... Bizzatihi sayın Cumhurbaşkanı eliyle kontrol edilmiş, meşhur FETÖ dosyası yeni kapatılmış ama herhangi bir şey bulunamamış.. Bir güldüm, güldüm. Hepsi sayın Kılıçdaroğlu'na en ağır hakaretleri ettiler. Hani kola kutusunu koysan kazanıyordu. İnanamadım ve oturup iki rekat şükür namazı kıldım. Bu ara hep şükür namazı kılıyorum."

"Sayın Kılıçdaroğlu da hançerden bahsetti. Hançer işi ortada kaldı. Ben hiç kimseye arkadan hançer vurmadım. Ben hakkettiği takdirde hançeri kalbine vururum. Arkadan işim yoktur. Çünkü kul hakkından çok korkarım." (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar