Akşener: Hamas, Filistin halkının haklı mücadelesine kara bir leke sürmüştür

Akşener: Hamas, Filistin halkının haklı mücadelesine kara bir leke sürmüştür
İYİP Genel Başkanı Meral Akşener, Hamas ile İsrail arasındaki çatışmalar hakkında "Hamas yapmış olduğu bu eylemler ile Filistin halkının haklı mücadelesine kara bir leke sürmüştür" dedi. Akşener, Irak ve Suriye tezkeresine destek vereceklerini açıkladı.

Artı Gerçek - İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin grup toplantısında gündemle ilgili açıklamalarda bulundu. Hamas öncülüğündeki Filistinli grupların 7 Ekim'de İsrail'e başlattığı saldırı hakkında konuşan Akşener, "Hamas yapmış olduğu bu eylemler ile Filistin halkının haklı mücadelesine kara bir leke sürmüştür" dedi.

ABD tarafından düşürülen SİHA hakkında, "Ciddiyetten uzak acayip bir ruh hali. Asıl sorgulamamız gereken SİHA’mızın ABD üssüne ne kadar yaklaştığı değil, terör örgütünün dibinde ABD üslerinin ne aradığıdır" açıklaması yaptı. Akşener, ayrıca, "ABD, Türkiye’ye gereken tazminatı misliyle ödemelidir" ifadelerini kullandı.

'DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI'NIN DURUŞUNU DOĞRU BULUYORUZ'

Akşener'in açıklamalarından öne çıkan başlıklar şöyle:

"Dışişleri Bakanlığı’nın bugüne kadar sergilemiş olduğu sağduyulu ve dengeli duruşu doğru buluyor ve en azından şu ana kadar eski hatalardan ders çıkartılmış olmasından memnuniyet duyuyoruz."

"Basiretsiz Filistin hükümetinin Türk düşmanı tavırlarını bölgede can çekişen Filistin halkına mal edemeyiz. Nasıl ki Hamas’ın uyguladığı terörün karşısında duruyorsak İsrail’in bayram günü Kudüs’te Müslümanlara ateş açan terörünün karşısında duruyoruz. Nasıl ki Hamas’ın sivilleri hedef alan eyleminin karşısında duruyorsak İsrail’in de savaş diyerek meşru göstermeye çalıştığı ama Gazzeli sivilleri hedef alan eylemlerinin karşısında da duruyoruz. Eğer bölgede barışı tesis edeceksek İsrail’in gaddarlığını sahiplenen Batı ile, terörü bile sahiplenen Doğu arasında Türkiye olarak biz her daim hakkı, merhameti, vicdanı sahiplenen taraf olmalıyız."

'TEZKEREYE DESTEK VERECEĞİZ'

"İsmi, coğrafyası, ambalajı, ne kadar değişirse değişsin, PKK’nin şubeleri olan YPG/PYD de, terör örgütüdür. Biz de, Suriye ve Irak’ta, bu terör odaklarına karşı yürütülen, tüm askeri operasyonlarımızı destekliyoruz. Dün, grup başkanvekilimizin de açıkladığı üzere, önümüzdeki süreçte, gazi meclisimizde görüşülecek olan Irak ve Suriye tezkereleri kapsamında da verdiğimiz bu desteği sürdüreceğiz."

DÜŞÜRÜLEN SİHA

"İnanamıyorum, ciddiyetten uzak acayip bir ruh hali. Asıl sorgulamamız gereken SİHA’mızın ABD üssüne ne kadar yaklaştığı değil, terör örgütünün dibinde ABD üslerinin ne aradığıdır.

"Eğer Amerikan devleti Türkiye'nin bu coğrafyadaki varlığından rahatsızsa derhal Türkiye topraklarında bulunan İncirlik üssünü de boşaltmalıdır. Biz de bilelim kim dost kim düşman! Aynı zamanda düşürdüğü SİHA için Türkiye’ye gereken tazminatı misliyle ödemelidir."

'EMEKLİ MAAŞLARINI ASGARİ ÜCRET SEVİYESİNE ÇEKİN'

"Bir kereye mahsus 5 bin lira vermek yetmez, sadaka mı dağıtıyorsunuz kardeşim, kendisine gelin. Emekli maaşlarını derhal asgari ücret seviyesine çıkartın. Asgari ücreti de gerçek enflasyona göre ayarlayın. Milletimizin hiçbir ferdi geçim sıkıntısıyla ömür tüketmeyi hak etmiyor."

Öne Çıkanlar