Akşener'e yakın milletvekilinden 'cumhurbaşkanı yardımcılığı teklifi' açıklaması: Akşener devlette göreve hazır

Akşener'e yakın milletvekilinden 'cumhurbaşkanı yardımcılığı teklifi' açıklaması: Akşener devlette göreve hazır
Erdoğan ile görüşmesinde 'cumhurbaşkanı yardımcılığı teklifi' geldiği iddialarına dair konuşan İYİ Parti İstanbul Milletvekili Burak Akburak, "Teklif gelmesi halinde değerlendirilebileceğini" söyledi. Akburak "Akşener devlette göreve hazır" dedi.

Artı Gerçek - Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın ile eski İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'i görüşmesine dair tartışmalar sürüyor. Akşener'e yakınlığı ile bilinen İYİ Parti İstanbul Milletvekili Burak Akburak, Akşener'e cumhurbaşkanı yardımcılığı teklifi gelmesi halinde teklifin değerlendirilebileceğini söyledi. "Akşener devlette göreve hazır" diyen Akburak, "Görüşmeyi Erdoğan istedi, zamanı bir gün önce belli oldu" bilgilerini verdi.

İYİ Parti'nin eski genel başkanı Akşener'in Erdoğan ile görüşmesinin ardından açıklama yapılmaması İYİ Parti içinden de tepki çekmişti. Partinin İstanbul milletvekili Burak Akburak, SZC TV'de yaptığı açıklamada Akşener'e 'Cumhurbaşkanı Yardımcılığı teklifi' iddiası ile ilgili "Teklif gelmesi halinde teklifin değerlendirilebileceğini" söyledi.

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu ise söz konusu görüşmenin ardından böyle bir teklife ihtimal vermediğini söylemişti.

'AKŞENER DEVLETTE GÖREVE HAZIR'

"Akşener devlette göreve hazır" diyen Akburak, "Oğluyla ilgili iddialara ve Müsavat Dervişoğlu'na kızgın. İhraç edilirse İYİ Parti kalmaz" ifadelerini kullandı.

Görüşmeyi Erdoğan'ın istediğini söyleyen Akburak, "Zamanı bir gün önce belli oldu" dedi.

Eski İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in özel kalem müdürü Esma Bekar da TGRT Haber’e yaptığı açıklamadai görüşme teklifinin Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'dan geldiğini söyledi. "Ne bir görev teklifi ne de bir talep gündeme geldi. Akşener İYİ Parti’ye bilgi vermek zorunda değil ama Müsavat Dervişoğlu’na bilgi verdi" ifadesini kullandı. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar