Akşener'in danışmanı Miroğlu: Krizler aşılmak için vardır, masa fabrika ayarlarına geri dönmeli

Akşener'in danışmanı Miroğlu: Krizler aşılmak için vardır, masa fabrika ayarlarına geri dönmeli
Ekim ayında İYİ Parti’ye katılan Baver Miroğlu, 3 Aralık’ta Akşener tarafından danışman olarak atandı. Miroğlu, Akşener’in ‘dayatma’ gerekçesiyle Millet İttifakı’ndan ayrılmasının ardından, ‘Masa fabrika ayarlarına geri dönmeli’ çağrısı yaptı.

Artı Gerçek - İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanlığı adaylığına "kazanacak aday değil" iddiasıyla itiraz edip Millet İttifakı'dan çekilmesinin ardından tartışmalar devam ediyor.

Akşener'in danışmanı Baver Miroğlu, Akşener'in masadan kalkması sonrası, sağduyu çağrısı yaptı.

Miroğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Krizler aşılmak için vardır. Masa fabrika ayarlarına geri dönmeli" dedi.

AKŞENER'DEN 'DAYATMA' İDDİASI

İYİ Parti lideri Akşener 3 Mart'ta yaptığı açıklamada adaylık konusunda "dayatmaya" gelmeyeceğini belirterek, CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanlığı adaylığını desteklemediği mesajını verdi, İstanbul ve Ankara büyükşehir belediye başkanlarını adaylık için göreve çağırdı. Akşener'in çağrısının ardından cuma akşamı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş yaptıkları açıklamalarda Kılıçdaroğlu'na desteklerini açıkladı.

İYİ Parti'nin ayrılması sonrası cumartesi günü bir araya gelen beş lider, cumhurbaşkanı adayını bugün açıklayacağını duyurdu. Bugün Saadet Partisi Genel Merkezi'nde saat 14.00'te bir araya gelecek beş lider, toplantı sonrası Kılıçdaroğlu’nun adaylığını açıklaması bekleniyor.

MİROĞLU EKİMDE İYİ PARTİYE KATILMIŞTI

AKP Merkez Karar ve Yönetim Kurulu Üyesi Orhan Miroğlu'nun yeğeni ve inşaat mühendisi Baver Miroğlu, ekimde İYİ Parti'ye katılmıştı.

Miroğlu, 3 Aralık’ta, “Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener tarafından, Genel Başkan Danışmanlığı görevine atanmış bulunmaktayım. Güven ve teveccühleri için kendilerine şükranlarımı sunuyorum” demişti.(HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar