Altı Masa'da 'Seçim ittifakı' komisyonu kuruldu

Altı Masa'da 'Seçim ittifakı' komisyonu kuruldu
Altılı Masa Meclis'te çoğunluğu elde etmek için milletvekili seçimlerine yönelik seçim ittifakı Komisyonu kurdu. Seçimlerde çoğunluğu elde etmek amacıyla uygulanabilecek alternatifler ele alınacak.

Artı Gerçek - Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın seçim tarihi için 14 Mayıs'ı işaret etmesinin ardından Altı Masa da seçim hazırlıklarını hızlandırdı. Cumhurbaşkanı adayı henüz açıklanmasa da aynı tarihte yapılacak olan milletvekilliği seçimleri için 'seçim ittifakı' komisyonu kuruldu.

Anadolu Ajansı'nın haberine göre bu hafta ilk toplantısını yapacak komisyon, oyları maksimize etmek için ittifak yapılması gereken il ve seçim bölgelere, seçime ortak listeyle girilecek ve girilmeyecek yerlere, partilerin tek başına ya da ikili ve üçlü ittifaklarla seçime gireceği il ve bölgelere yönelik simülasyon yapacak.

TBMM'de anayasal çoğunluğu elde etmek amacıyla milletvekili seçimlerinde uygulanabilecek alternatifleri belirlemek amacıyla kurulan komisyonda, CHP Parti Örgütü ve Örgüt Yönetimlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, Demokrat Parti Genel Sekreteri Serhan Yücel, DEVA Partisi Teşkilat İşleri Başkanı Sadullah Ergin, Gelecek Partisi Seçim ve Hukuk İşleri Başkanı Ayhan Sefer Üstün, İYİ Parti Yerel Yönetimler Başkanı Metin Ergun ve Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Hasan Bitmez yer alıyor.

Komisyon'un hazırlayacağı rapor İttifakta yer alan partilerin genel başkanlarına sunulacak.

Grup konuşmasında, seçim tarihi olarak 14 Mayıs’ı işaret eden Erdoğan, daha sonra yaptığı açıklamada da bu tarihi hatırlatarak, “10 Mart’ta Cumhurbaşkanı olarak bu yetkimizi kullanacağız. Ondan sonra 60 gün süre var. O süreyi de Yüksek Seçim Kurulu değerlendirecek. Biz kararımızı 10’unda açıklayacağız" demişti.

Altılı Masa'nın ise 30 Ocak'ta yapılacak ortak hükümet programının tanıtımından sonra aday konusunu gündeme alacağı duyurulmuştu. Konuya ilişkin, "Belki ortak aday Yol Haritası ile birlikte açıklanır. Ama adayın açıklanması kesin şubatta olur, marta kalması mümkün değil. Şubat ayı ortası gibi en uygun...” ifadeleri kullanılmıştı.

Öne Çıkanlar