Kılıçdaroğlu'ndan 14 Mayıs açıklaması: Yeter. Söz milletin olacak

Kılıçdaroğlu'ndan 14 Mayıs açıklaması: Yeter. Söz milletin olacak
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın seçim tarihi olarak 14 Mayıs'ı işaret etmesini değerlendiren Kemal Kılıçdaroğlu, kendileri açısından sorun olmadığını söyledi. CHP lideri, " Yeter. Söz milletin olacak" dedi.

Artı Gerçek - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul’da Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu’nu (TÜRKONFED) ziyaret etti. Ziyaret sonrasında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kılıçdaroğlu, Erdoğan'ın seçim tarihi için 14 Mayıs’ı işaret etmesiyle ile ilgili soruya; “Bizim açımızdan herhangi bir sorun yok. 14 Mayıs gelince de ‘Yeter, söz milletin’ dedik. Millet İttifakı da zaten bunu istiyor. Yeter. Söz milletin olacak” karşılığını verdi.

CHP liderine genel af ile ilgili de soru soruldu. Altılı Masa'yı işaret eden Kılıçdaroğlu, “Önce bu konuyu altı liderin konuşması lazım. Ondan sonra, benim bu konudaki düşüncelerimi ifade etmem lazım” yanıtını verdi.

Kemal Kılıçdaroğlu, ziyareti ile ilgili yaptığı açıklamada da şunları söyledi:

"Ekonomi konusunda beklentilerini ifade ettiler. Türkiye’yi, dünyayı, bölgeyi yakından izlediklerini ve bizden beklentilerini de sordular. Bütün sorulara büyük bir samimiyetle cevap verdim. Şunu söyledim: Türkiye’nin çözülemeyecek hiçbir sorunu yok. Bütün sorunları çözülebilir. Akılla, mantıkla, bilgiyle, birikimle çözülebilir. Bozulan bir devlet yapısı var, çürüyen bir yapı var. O yapının da süratle inşa edilmesi lazım. Altı liderin bu konuda kararlı olduğunu, Türkiye’yi aydınlığa çıkaracağını, dolayısıyla kimsenin karamsar bir atmosfer vardır diye endişeye kapılmaması gerektiğini söyledim. Gerçekten Türkiye büyük bir ülke, güzel bir ülke. İyi kadroları var. Bugün o kadrolar her ne kadar biraz devre dışındaysa da… O kadrolar yeniden yönetime geldiği zaman devlette liyakati sağlamış olacağız ve güzel bir Türkiye’yi inşa edeceğiz." (ANKA)

Öne Çıkanlar